{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Chennai (Madras)

Reizen naar Chennai | KILROY
Reizen naar Chennai | KILROY

Reizen naar Chennai

Chennai is een indrukwekkende, hete en levendige stad met kleurrijk eten, veel tempels en overvolle straten. De riksja's zigzaggen door het drukke en met uitlaatgassen gevulde verkeer. Al bij al is Chennai een typische Indiase stad: chaotisch, maar ook een tikkeltje exotisch. Chennai is de hoofdstad van de deelstaat Tamil Nadu. De stad ligt aan de Golf van Bengalen en heeft twee belangrijke Indiase havens. Chennai is een belangrijk economisch centrum in India en heeft veel IT- en auto-industrie. Sinds het eind van de jaren '90 is Chennai alleen maar belangrijker geworden voor de economie van India. Maar niet alle inwoners van de stad profiteren hiervan mee. De sloppenwijken groeien nog steeds en er leven veel zwervers op straat. Toch heeft Chennai of Madras, zoals de stad tot 1996 genoemd werd, een aangenamere en vriendelijkere sfeer dan andere steden van deze grootte. Dus als je van de Zuid-Aziatische cultuur houdt, dan is Chennai zeker een bezoek waard!

Vragen over een reis naar Chennai?

Bezienswaardigheden Chennai

Als je van historie houdt, dan is het Fort St. George zeker een bezoek waard. Dit fort is gebouwd in de 16e eeuw door de Britse Oost-Indische Compagnie. Nu is het fort meer een ommuurde stad, waar je ook het Supreme Court vindt. In dit prachtige gebouw zit het hoogste rechtsorgaan van de stad gevestigd. Bovendien kun je in Fort St. George een Brits en Frans oorlogsmuseum vinden.

Chennai heeft een aantal enorme, prachtige tempels die je gezien moet hebben. De Kapaleeshwarar tempel is de meest indrukwekkende tempel die nog in gebruik is. De karakteristieke torens zijn versierd met prachtig houtsnijwerk van goden en godinnen in allerlei bonte kleuren. Tussen de torens is de naam van de tempel te zien in grote neonletters. Vooral 's nachts geeft dit een spectaculair effect.

Music & Dance Festival in Chennai

Doordat Chennai zo groot is, weet je als reiziger niet altijd wat er te doen is. Daarom is het handig om bij aankomst de lokale tijdschriften te kopen. In deze blaadjes kun je alles lezen over de vele culturele evenementen die in Chennai gehouden worden. De stad staat vooral bekend om het jaarlijkse Chennai Music & Dance Festival. Dit is het grootste muziek- en dansfestival in de Tamil Nadu regio en wordt gehouden rond januari.

Beste reistijd Chennai

Chennai heeft een tropisch klimaat. Vanwege de ligging aan de kust zijn er weinig grote temperatuurverschillen in Chennai. Vanaf juli tot en met december is het regenseizoen. De meeste regen valt in november. Tropische stormen en orkanen kunnen voorkomen in de tweede helft van het jaar.

Activiteiten in Chennai

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?