{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Reizen naar Atlanta
Reizen naar Atlanta

Reizen naar Atlanta

Atlanta geeft een goede indruk van hoe het er aan toe gaat in de zuidelijke staten van de VS. Het is de grootste stad in de staat Georgia en misschien wel het meest gekend als de thuishaven van het wereldberoemde tv-station CNN of vanwege Coca-Cola.

Vragen over een reis naar Atlanta?

Velen starten hun reis door het zuidelijke of centrale deel van de VS in Atlanta. Het vliegveld van Atlanta, Hartsfield-Jackson International, is één van de drukste ter wereld. Maar er is geen grond om deze stad enkel als springblok te gebruiken. Atlanta heeft veel te bieden.

Thuishaven van Coca-Cola

Er is één persoon die Atlanta echt op de kaart heeft gezet en dat is de apotheker John Smyth Pemberton, die op 8 mei 1886 één van 's werelds meest beroemde drankjes bedacht, namelijk Coca-Cola. Vanaf 1895 was het in heel de Verenigde Staten te verkrijgen en het bereikte Europa in 1929. Vandaag de dag is er geen plaats ter wereld waar men niet weet wat Coca Cola is.

Natuurlijk is er een Coca Cola museum in Atlanta, World of Coca Cola. Voor 15 dollar krijg je een dieper inzicht in de historie en de ontwikkeling dit merk heeft ondergaan sinds het eerste coca cola flesje het daglicht zag. Hier kan je alle verschillende coca cola varianten proeven. Het is een aanrader voor zowel volwassenen als kinderen.

Een ander bekend bedrijf met haar thuishaven in Atlanta is CNN. Het nieuwskanaal werd hier in Atlanta opgericht in 1980, waar het nog steeds zijn hoofdzetel heeft. Je kan er een rondleiding volgen dat je mee achter de camera neemt en je toont hoe een nieuwsuitzending gemaakt wordt.

Winkelen en nachtleven in Atlanta

Een warme aanrader is 'Little five Points'. Je vindt hier kleine, gezellige winkeltjes, bars en restaurants. Je kan het omschrijven als een mix tussen Greenwich Village in New York en het French Quarter in New Orleans. Dus als je van deze buurten houdt, dan is Five Points echt iets voor jou.

Om wat serieuzer te winkelen, moet je naar Buckhead, een plaats waar je de grote namen vindt en je kan shoppen tot je er bij neer valt. Je vindt hier al de bekende winkels zoals Nieman & Marcus, Bloomingdales & Saks Fifth Avenue.

Het nachtleven in Atlanta is een hele happening. Ga naar een jazzclub, neem wat te drinken in één van de bars of de botanische tuinen of ga dansen in één van de vele clubs. Er is voor ieder wat wils.

Mensen die houden van sport, zullen niet worden teleurgesteld in Atlanta. Ga naar het Atlanta Braves baseball en zie hoe het team een homerun slaat of zie de Atlanta Falcons een touch down scoren.

Activiteiten in Atlanta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?