{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Reizen naar Grand Canyon
Reizen naar Grand Canyon

Reizen naar de Grand Canyon

De Grand Canyon is één van de zeven wereldwonderen. Het is simpel gezegd een diepe en brede kloof in het noorden van de Amerikaanse staat Arizona. Volgens velen één van de meest bijzondere bezienswaardigheden ter wereld! Vanaf verschillende plekken rond de kloof kun je genieten van adembenemende uitzichten. Boek nu je reis naar de Grand Canyon met KILROY.

Vragen over een reis naar de Grand Canyon?

De Grand Canyon in Arizona is één van de meest beroemde en populaire natuurbestemmingen. De enorme kloof strekt zich uit over 446 km van zuid naar noord, helemaal tot in Colorado. Het was dan ook de beroemde Colorado rivier die gedurende de afgelopen 6 miljoen jaar de Grand Canyon gevormd heeft door zijn eroderende werking.

De hoogtepunten van de Grand Canyon

Wanneer je de Grand Canyon bezoekt, is het meteen duidelijk waarom deze plaats door UNESCO is opgenomen in de Werelderfgoedlijst. De Grand Canyon is, met meer dan 1600 meter diepte, niet de diepste kloof ter wereld, maar wel ongetwijfeld één van de meest indrukwekkende. Als je de mogelijkheid hebt is het een echte aanrader om de zonsopgang te bekijken boven de Canyon. Je ziet de meest prachtige kleurschakeringen in de flanken van de Canyon, die langzaam veranderen met de stand van de zon!

De noordelijke en zuidelijke rand van de Grand Canyon

Je kunt de Grand Canyon bekijken vanaf verschillende uitkijkpunten op de zuidelijke rand, de South Rim, en de noordelijke rand, de North Rim. De South Rim, dat dicht bij Grand Canyon Village ligt, is het meest toeristische gedeelte van het nationale park, en dit deel is ook gedurende het hele jaar geopend. De North Rim is enkel geopend gedurende de zomermaanden, maar voor de meest spectaculaire uitzichten moet je toch aan de zuidkant zijn! Wil je graag een bezoekje brengen aan beide steden moet je rekenen met een tocht van ongeveer 500 km.

Wat te doen?

Het best is je rondrit naar de Grand Canyon te combineren met één van de vele activiteiten in de omgeving bijvoorbeeld rafting, verschillende trektochten, paardrijden, mountainbiken, … Als geld geen probleem vormt, dan zijn er ook verschillende mogelijkheden om de Grand Canyon te bekijken vanuit de lucht per helikopter of vliegtuig.

KILROY biedt rondreizen door Noord-Amerika aan waar een bezoek aan de Grand Canyon onderdeel van is. Je reist dan in kleine groepjes bestaande uit jonge internationale backpackers.

De Skywalk en de indianen

In het westen van het park ligt het Hualapai Indianen Reservaat. Hier vind je de 'Skywalk', een glazen brug die op 1200 meter boven de Colorado rivier loopt en waar je de meest spectaculaire uitzichten hebt. Geen aanrader voor mensen met hoogtevrees. Gelukkig kunnen zij ondertussen in het reservaat van alles leren over de geschiedenis en cultuur van de oorspronkelijke bewoners van Amerika. De Grand Canyon is in 1540 'ontdekt' door de Spanjaard García López. Voor die tijd werd het gebied al duizenden jaren bewoond door Indianen, die hun nederzettingen bouwden in de wanden van de Canyon. Momenteel leven er nog steeds zo'n 500 indianen in de Grand Canyon.

Activiteiten in Grand Canyon NP

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?