{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Reizen naar New Orleans
Reizen naar New Orleans

Reizen naar New Orleans

In augustus 2005 werd New Orleans getroffen door de orkaan Katrina, de stad heeft veel schade geleden en de wederopbouw duurde lang. New-Orleans staat bekend om zijn bruisend nachtleven met een geweldige jazz-scene, het Mardi Gras festival, het French Quarter met Bourbon Street en een cuisine met Creoolse maaltijden zoals jambalajay en gumbo.

Vragen over een reis naar New Orleans?

French Quarter

De hoofdattractie in New Orleans is het “French Quarter”. Bourbon Street is de bekendste straat van deze buurt en misschien wel de bekendste straat van heel New Orleans. Deze buurt is het oudste deel van de stad en is gekend omwille van zijn vele mythes en typische huizen. Loop je een paar blokken verder van Bourbon Street dan beweeg je je tussen prachtige gebouwen die in de Creoolse, Griekse of de traditionele Victoriaanse stijl zijn gebouwd. Naast het French Quarter, zijn er ook een aantal andere buurten de moeite waard voor een wandeling, zoals bijvoorbeeld het Garden District en het Faubourg Marigny.

Mardi Gras in New Orleans

New Orleans is op zijn best in februari of maart, dan vind namelijk Mardi Gras plaats. Mardi Gras moet je één keer in je leven meemaken! Het is de drukbezochtste periode van het jaar en de hele stad bruist van de activiteiten. Bezoekers trekken naar Bourbon Street waar ze de beroemde parelhalskettingen proberen op te vangen. De feestelijkheden gaan de hele dag en nacht door en bereiken hun hoogtepunt met parades over heel New Orleans en Louisiana. De mooiste parades vind je langs St. Charles Avenue. Als je niet uit de boot wil vallen, doe dan zeker je verkleedpak aan!

New Orleans' muziekscène

Er zijn ontzettend veel goede muzikanten in New Orleans. Vroeger was Bourbon Street de “place to be”: nu is Bourbon Street leuk om te feesten tot in de vroege uurtjes, maar voor goede muziek moet je in Frenchmen Street zijn. Geniet van jazz, blues en gospel.

Cuisine in New Orleans

New Orleans staat bekend om zijn Creoolse keuken. Als je graag de authentieke lokale keuken wil proeven moet je kiezen voor gumbo of jambalaya. Gumbo is een gekruide stoofpot of soep met een mix van vlees, zeevruchten en groenten. Jambalaya is een rijstschotel met ham, worst, kip en zeevruchten met veel kruiden. In het geval je meer van zoetigheden houdt, reis dan voor een doughnut naar de Franse wijk. Deze buurt heeft werkelijk voor ieders wat met zijn verschillende restaurants en cafés.

Tabasco is ook afkomstig uit New Orleans, doe een tour en krijg een beter inzicht in het productieproces van deze pittige saus.

New Orleans voodoo- en ghosttours

De mysterieuze en duistere geschiedenis van New Orleans leer je het best kennen door middel van een wandeltocht door het French Quarter in vorm van een voodoo-, geest- of begraafplaatstocht. Zo lijkt het net of je de legendes en mythes zelf meemaakt... Spannend!

Beste reistijd New Orleans

Als je graag wil feesten bezoek dan New Orleans vanaf februari tot mei. Mardi Gras en Jazz Fest vinden plaats in deze periode. Dit is de piekperiode van het jaar en vluchten en overnachtingen kunnen redelijk duur uitvallen. Tijdige boeken is dus de regel. Het orkaanseizoen valt tussen augustus en september. De inwoners van New Orleans houden zelf ook van uitgaan en feestjes, dus rustig is het er alvast niet op straat.

Activiteiten in New Orleans

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?