{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Reizen naar San Francisco
Reizen naar San Francisco

Reis naar San Francisco - Stad van de tram

De open-minded instelling van de inwoners en de koele zeewind zorgen ervoor dat deze innovatie stad met recht een 'frisse' stad in Amerika is. Grenzend aan de Stille Oceaan kende San Francisco in 1848, tijdens de 'Gold Rush' een ware groeispurt. Zowel de inwoners als de stad zelf zijn vandaag de dag zeer welvarend. De straten zijn beroemd om zijn steile wegen en de vele trams, er is zelfs een kampioenschap trambel luiden. Er zijn veel mooie uitkijkpunten en de kleurige huizen maken San Francisco compleet als 'mooie stad'.

Vragen over een reis naar San Francisco?

Hoogtepunten van San Francisco

Een goedkope manier om San Francisco te ontdekken is met de tram. ‘Fisherman’s Wharf’ wordt gezien als mooiste uitkijkpunt, helaas ook de meest bekende, waardoor het er relatief druk kan worden. Maar mocht je er toch heengaan, bijvoorbeeld op de weg naar Alcatraz, bezoek dan ook Pier 39.
Alcatraz, ook bekend als de 'Rock' is een klein eiland dichtbij San Francisco. Tot 1963 diende dit eiland als gevangenis en was het onmogelijk om hieruit te ontsnappen. Vandaag de dag is de gevangenis opgesteld voor bezoekers en ingericht als museum. Je kan er komen via een veerboot bij Pier 33.

De Golden Gate Bridge is het symbool van San Francisco en mede door deze brug is de stad wereldwijd bekend geworden. Deze langste hangbrug van de wereld is gebouwd in 1937. Lopend over de brug heb je het mooiste uitzicht over de stad en de zee.

De verschillende buurten

Chinatown, in het centrum van San Francisco, is één van de oudste en grootste van Amerika. Het is ontstaan in 1850 en is een echte must voor alle Azië-liefhebbers. Als je in San Francisco gedurende het Chinese Nieuwjaar (eind januari) ga dan naar Grant Avenue, daar vind je de parades met typische Chinese draken en vuurwerk.

Castro is waar de homescène van de stad zich afspeelt. Vroeger in 1920 was het vooral bekend als 'Little Scandinavia', vanwege de vele Zweden, Finnen en Noren die er woonden. Gedurende de 'Summer of Love' kreeg het de bekendheid van de homowijk. En over de 'summer of love' gesproken, de echte hippie liefhebber moet naar Hais Asburry. Dit is waar de summer of love geboren is, hier tik je gemakkelijk een tekening van Jimmy Hendrix op de kop.

Ben je gek van architectuur, bezoek dan de 'Transamerica Pyramid Church'.  Deze kerk is de grootste en één van de weinige grote gebouwen van de stad (260m hoog). Helaas is toegang tot de kerk voor publiek uitgesloten.

Food en Cultuur

Als je naar San Francisco gaat voor de cultuur, muziek of het lekkere eten, dan heb je zo veel keuze dat het bijna moeilijk is om te kiezen. De meeste barren en clubs liggen in het gebied Mission, Soma en Chinatown. Mocht je niet weten waar je heen moet, drink dan een cocktail in Aub Zam Zam (1633 Haight St, The Haight) vooral beroemd om zijn jazzmuziek.

Als je van stand up comedian houdt is The Moch Cafe een aanrader. Gedurende het hele jaar zijn er in deze stad veel festivals en straatfeesten te vinden.

Rondreizen in San Francisco

Het openbaar vervoer in San Francisco is erg goed en goedkoop, de vele trams en bussen brengen je naar iedere uithoek van de stad. Je kan natuurlijk ook een fiets huren, maar houd er rekening mee dat er heel wat meer heuvels zijn. Het is leuk om naar beneden te fietsen, maar je moet natuurlijk wel eerst boven komen! Het centrum van San Francisco is relatief klein en daarom is het ook wandelend te doen. Veerboten gaan onder andere naar Alameda, Oakland, Tiburon en Sausalito.

Wil je tussen de grote steden reizen, dan is een aanrader om dit te doen met de bus (Greyhound) of met de Amtrak trein. Deze vertrekken allebei vanaf Transbay Terminal in SoMa.

Beste reistijd voor San Francisco

Je kan San Francisco bijna het gehele jaar bezoeken. Het hoogseizoen is de zomer, maar in september tot en met november is het er ook lekker weer en er zijn dan veel festivals.

Activiteiten in San Francisco

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?