{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Reizen naar Seattle
Reizen naar Seattle

Reizen naar Seattle

Seattle is een charmante stad in het noordoosten van de Verenigde Staten. Je vindt er onder andere de beroemde Boeing-fabrieken en één van de eerste (en beste) koffiebars van het land. Er is van alles te zien en doen en de stad zal zeker aan je verwachtingen voldoen.

Vragen over een reis naar Seattle?

Seattle is een geweldige mix van architectuur, cultuur en natuur. Ongeacht met welke verwachtingen je naar Seattle komt, je zal niet teleurgesteld worden. Seattle is de grootste stad van de staat Washington. De stad heeft een lange geschiedenis als vissersstad, geboortestad van de wereldberoemde Amerikaanse gitaarrock en is de thuisbasis van grote multinationals zoals Starbucks, Microsoft en Boeing. Jaarlijks vinden vele toeristen de weg naar deze geweldige stad.

De ligging van Seattlle is geweldig. Met de wagen ben je van hieruit in korte tijd in aan de Canadese grens, de vulkaan Mount Rainier en het fantastische Olympic National Park (op het schiereiland Olympic) met regenwoud en met mos begroeide reuzenbomen. Het beroemde Yellowstone National Park ligt ook binnen de reikwijdte van Seattle. Seattle is de perfecte plaats om je trip door het noordwesten van de Verenigde Staten te beginnen.

Wanneer je in Seattle ben merk je meteen dat deze stad niet zoals alle andere Amerikaanse steden is. Ondanks het feit dat er vele wolkenkrabbers staan in Downtown Seattle hangt er een meer Europese stemming in deze stad. De Europese cultuur is ingeburgerd onder vele van de inwoners.

The rainy city

Seattle is gekend om zijn slecht weer en heeft als bijnaam de “rainy city” gekregen. Je kan hetzelfde grijze en regenachtige weer tegenkomen gedurende het hele jaar. Maar qua temperatuur is het er juist heel mild. Het is van de jaren '50 geleden sinds het gevroren heeft. Sneeuw is hier dan ook heel zeldzaam. In de zomer is het over het algemeen warm maar nooit echt heet door de nabijheid van de Stille Oceaan.

Attracties in Seattle

Seattle heeft geweldig veel aan te bieden. Het bekendste gebouw van Seattle is de Space Needle. Het is gebouwd voor de wereldtentoonstelling in 1962. Een lift brengt je naar het 184m hoge platform, van waaruit kun je genieten van de geweldige uitzichten over Seattle, Mount Rainier, Cascade Range en Lake Union. Breng ook zeker een bezoek aan Pike Place Market. De Pike Place Public Market is de oudste boerenmarkt van de VS en je vind er alles van fruit, groenten, vis en vlees terug. De beste tijd om deze markt te bezoeken is in het weekend. Beleef het echte Seattle gevoel en lunch tussen de locals bij Pike Place Chowder.Dan is er nog het Seattle Aquarium op pier 59. Hier kan je genieten van de zeefauna van de Puget Sound.

Een andere en unieke aanrader in Seattle zijn de Boeing fabrieken. Dit is één van de meest bekende en populaire bezienswaardigheden van de stad. De tour brengt door de fabrieken waar Boeing zijn 747, 767 en 777 modellen maakt en toont je de modellen in hun verschillende test en productie fases.

Transport en omgeving

Het openbaar vervoer in de stad is goed. Een moderne monorail brengt je rond in de stad. Neem de monorail voor je bezoekje aan de Space Needle. Wil je echter de stad en de hele omgeving rondom verkennen, dan kun je best een wagen huren. Als je besluit dit te doen, dan moet je zeker een bezoek brengen aan Vancouver (Canada). Dit ligt op 2 à 3 uur rijden van Seattle. Wat ook zeer zeker de moeite waard is, is het Olympic National Park, ten westen van de stad. Je kan wel een paar dagen doorbrengen in dit regenwoudachtige National Park. Het is ook een geweldige locatie voor trektochten te maken.

Ook orka liefhebbers kunnen hier aan hun trekken komen. Boek een cruise voor een dag door de Strait of Juan de Fuca en met een beetje geluk kom je misschien wel oog in oog te staan met enkele van deze prachtige dieren.

Seattle staat bekend als beginpunt van de Highway 1, die helemaal doorloopt tot San Diego in het zuiden. Het is een prachtige rit en naast de verschillende routes, kriskras door het land, is deze kustroute waarschijnlijk de meest populaire van de Verenigde Staten. De route brengt je via steden als San Francisco en Los Angeles naar de Mexicaanse grens in Zuid-Californië.

Activiteiten in Seattle

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?