{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Reizen naar Washington D.C.
Reizen naar Washington D.C.

Reizen naar Washington D.C.

Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten. Alles in deze stad draait om macht en politiek. Het Witte Huis, Washington Mall en tientallen historische monumenten geven deze stad het ongelofelijke karakter dat het uitstraalt. Deze stad is zo impressionant dat het een must voor iedereen is.

Vragen over een reis naar Washington DC?

Washington D.C. is één van de meest impressionante steden van de wereld. Het machtsgevoel en karakter dat deze stad uitstraalt is gewoon onbeschrijfelijk. Geschiedenis, politiek, cultuur, macht en geweldige architectuur, Washington D.C. heeft het allemaal. Museumliefhebbers zijn in Washington D.C. op de perfecte plaats. Je vindt hier een paar van de beste musea van Amerika: het Natural History Museum, het Air en Space Museum en het Museum of American History, om maar enkele op te noemen. De meeste van de musea zijn gratis.

Stad van politiek en geschiedenis

Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten. 'D.C.' staat voor 'District of Columbia', het speciale federale district dat de hoofdstad bevat. De stad is vernoemd naar de eerste president van de VS, George Washington, en ligt aan de Potomac rivier. Washington heeft vele bezienswaardigheden en musea en is een grote trekpleister van de Verenigde Staten.

Elke stad heeft zijn eigen specialiteit, en Washington DC is boven alles vooral hét centrum van de Amerikaanse macht en politiek. Voor wie geïnteresseerd is in politiek en de geschiedenis van het land, is Washington een walhalla! Hier kun je het Witte Huis met eigen ogen bekijken en als je er vroeg genoeg bij bent kun je zelfs een glimp van Barack Obama opvangen. Dit maakt Washington erg indrukwekkend en zeker de moeite waard. Als je op zoek bent naar een gezellige stad met kleine straatjes, leuke winkeltjes en een relaxte sfeer, dan doe je er waarschijnlijk beter aan om naar New York of Boston te gaan!

National Mall - een park vol monumenten

Een reis naar Washington DC brengt je eerst en vooral langs de vele impressionante monumenten van de stad, veelal gewijd aan voormalige Amerikaanse leiders. De National Mall is het politieke hart van Amerika. Deze uitgestrekte groenstrook verbindt het Capitool met het Lincoln Memorial en wordt geflankeerd door museums, overheidsgebouwen en indrukwekkende monumenten. Het Washington Monument werd opgericht voor George Washington. Met een hoogte van ruim 169 meter is het Washington Monument de hoogste obelisk ooit gebouwd. Je kunt in het monument met de lift naar boven, daar heb je fantastisch uitzicht over de stad!
Een andere must is het Lincoln Memorial, waar Abraham Lincoln op je neer kijkt vanaf zijn hoge stoel achter 35 marmeren pilaren. Vanaf hier kun je een prachtige wandeling maken naar het Capitool, volgens sommige hét ultieme centrum van de wereldlijke macht.

Oorlogsgedenkplaatsen in Washington

Niet alleen alle oud presidenten hebben een plekje gekregen in Washington, ook de oorlogen die Amerika gevoerd heeft worden herdenkt met vele monumenten in Washington D.C. Het meest bekende en indrukwekkende monument is de Vietnam Memorial, een zwarte muur waarin de 58.000 namen van de slachtoffers van de Vietnamoorlog zijn gegraveerd. Deze gedenkplaats wordt nog dagelijks bezocht door familieleden van gevallen soldaten, om hun respect te betuigen en bloemen neer te leggen.

Een andere indrukwekkende plek om te bezoeken is het Arlington Military Cemetery, dicht bij het Pentagon, op de oever van de Potomac Rivier. Op dit kerkhof ligt John F. Kennedy begraven, te midden van duizenden andere soldaten die gestorven zijn voor hun vaderland. Je vindt er ook het graf van de onbekende soldaat terug. Vandaag de dag worden op Arlington nog militairen begraven die gesneuveld zijn in de oorlog in Irak of Afghanistan.

Vervoer in Washington

De centrale ligging en het uitgebreide transportstelsel, zorgen ervoor dat Washington D.C. goed te bereiken is. De stad ligt op slechts een paar uur rijden van New York, dus een goede optie is om een auto te huren en een bezoek aan beide steden te combineren met een trip langs de Oostkust.

In de stad zelf kun je de meeste highlights te voet bereiken, omdat ze allemaal redelijk dicht bij elkaar gelegen zijn. Als je naar de buitenwijken wil is ook het openbaar vervoer goed geregeld!

Accommodatie in Washington

Wat accommodatie betreft heb je in Washington een grote keuze. Van goedkope hostels in het centrum, tot goed betaalbare hotels in de buitenwijken. De prijzen lopen echter wel flink op tijdens het hoogseizoen in de zomer en wanneer er politieke gebeurtenissen plaatsvinden! Heb je een wagen en kampeer je graag, dan kun je veel geld besparen door buiten de stad op een camping te gaan slapen, deze vragen vaak maar 10 dollar voor een nacht!

Studeren in de VS?

Heb je interesse om een semester, bachelor of master te studeren in de Verenigde Staten? Of ben je meer geïnteresseerd in een stageplaats in het buitenland? Dan kan KILROY je hierbij helpen! Contacteer één van onze studieraadgevers of lees meer over studeren in de VS hier.

Activiteiten in Washington

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?