{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Yosemite National Park

Reizen naar Yosemite National Park
Reizen naar Yosemite National Park

Reizen naar Yosemite National Park

Het Yosemite National Park is één van de meest populaire nationale parken van de Verenigde Staten. Gelegen in het centrale Sierra Nevada in Californië, op een paar uur rijden van San Francisco, ligt Yosemite met zijn prachtig landschap.

Vragen over een reis naar Yosemite NP?

Hoge watervallen 

In het Yosemite National Park vind je enkele van Noord-Amerika's hoogste watervallen, hier stroomt het gesmolten ijs van het Sierra Nevada gebergte in vrije val naar beneden. Op sommige plaatsen in het park kan je zo dicht bij de watervallen komen dat je de mist op je huid kan voelen.

Een van de bekendste watervallen zijn de Upper Yosemite Falls, bestaande uit drie verschillende watervallen waar het water van zo’n 740 meter hoogte naar beneden stroomt.

Machtige rotsen

Het park is naast de watervallen, ook beroemd om zijn machtige rotspartijen Deze kan je terugvinden in de Yosemite Valley, waaronder de gekende Half Dome, El Capitan en andere bijna loodrechte granietrotsen. Sommige van deze indrukwekkende en immense rotswanden hebben een hoogte van wel 1000 meter.

Glacier point

Van op Glacier Point heb je een geweldig uitzicht over de hele vallei. Om hier te geraken kun je via de Tioga Road rijden, deze weg loopt door het park en het Sierra Nevada gebergte. Vroeger werd deze weg gebruikt door indianen en ‘golddiggers’. Al rijdend krijg je hier het gevoel dat je even terug in de tijd bent gegaan. Er zijn onderweg verschillende stopplaatsen voorzien zodat je je benen even kan strekken en kunt genieten van het geweldige uitzicht. Hou er rekening mee dat deze weg in de winter soms gesloten kan zijn.

Mirror Lake

Mirror Lake is één van de meest gekende meren van het Yosemite National Park. Het meer heeft zijn naam gekregen door de weerspiegeling van wolken, bergen en bergtoppen op het stille wateroppervlak. En net als de Redwood trees in Noord-Californië, heeft Yosemite ook bomen die tot ver in de hemel reiken. Sommige van deze reuzenbomen zijn duizenden jaren oud.

Picture perfect

De 5 beste plaatsen in Yosemite Park voor een picture perfect:
1.Tunnel View
2.Glacier Point
3.Yosemite Falls
4.Vernal and Nevada Falls
5.Groves of Giant Sequoias

Een frisse break

Ben je in Californië, Nevada, Arizona of Utah, dan is Yosemite ongetwijfeld een ideale reisbestemming. Beleef het beste van beide werelden en combineer de rush van een stad als San Francisco met een trektocht in de prachtige natuur van Yosemite.

Yosemite National Park ontvangt duizenden en duizenden bezoekers van over de hele wereld. Dus als u liever dingen voor uzelf hebt, is het een goed idee om tijdens het laagseizoen te bezoeken (van juni tot september is het hoogseizoen). Maar je bent nooit helemaal alleen in Yosemite National Park.

Yosemite National Park Fees & passen

Om het Yosemite National Park te betreden, moet je een bezoekerspas aanschaffen. De pas geeft je zeven dagen volledige toegang om het park per auto, fiets of te voet te bezoeken. Bezoek de officiële website van Yosemite National Park voor actuele kosten.

Pro tip: Toegang tot het park is gratis op speciale dagen gedurende het hele jaar - kijk op de website voor meer informatie. Je kunt ook een jaarkaart kopen waarmee je toegang hebt tot ALLE nationale parken en federale recreatielanden in de VS.

 

Activiteiten in Yosemite National Park

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?