{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Reizen naar Peru met KILROY
Reizen naar Peru met KILROY

Reis naar Peru – Het land van de Inca’s

Peru staat bekend om de Inca-geschiedenis en majestueuze bouwwerken. Je vindt er verschillende avonturen en mogelijkheden voor backpackers. Zet koers naar het tropische regenwoud, verken de Amazone, versla je hoogtevrees in Colca Canyon of grijp je sandboard om te duinsurfen in Huachachina. Reizen naar het tweede grootste land in Zuid-Amerika staat gelijk ook prachtige legendes en bouwwerken en de groene kleuren van het regenwoud. 

Kom langs voor jouw reis naar Peru

De oude Inca-Cultuur van Peru

Als je reist door Peru, moet je de grootste bezienswaardigheid gezien hebben: de Machu Pichu. Je kan je onmogelijk voorbereiden op wat je te horen en te zien krijgt. De Inca's hebben prachtige legendes en bouwwerken nagelaten. Wil je een compleet avontuur met de belangrijkste hoogtepunten van het oude Inca-rijk, breng er dan tenminste een week door.

Reizen in Peru – de bezienswaardigheden

Na Machu Picchu en Cuzco kun je vrij makkelijk verder reizen naar Puno en Lake Titicaca, een meer met kunstmatige eilanden waarop de bewoners leven. Vanaf Cuzco kun je ook een vlucht pakken naar bijvoorbeeld Puerto Maldonado, een basis voor excursies in de Amazone jungle. Hier kan je de meest geweldige en kleurrijke dieren spotten.

Lima, de hoofdstad van Peru, is hoogstwaarschijnlijk je plaats van aankomst. Vanaf daar kun je gebruik maken van de goed opererende busdiensten die je naar iedere opwindende bestemming langs de Pan-Amerikaanse snelweg brengt. Een geweldige stop is bijvoorbeeld Huachachina, een kleine oase in de woestijn omgeven door zandduinen, ideaal voor te zandsurfen. We kunnen je een hoop lachen garanderen!

Tijdens je rondreis door Peru raden wij je zeker aan uit te stappen bij Nazca. Hier kun je de beroemde Nazca lijnen bekijken. Dit zijn patronen in de grond, die zo'n 1500 tot 2000 jaar geleden door mensen zijn gemaakt en liggen in een gebied van meerdere kilometers. De patronen variëren van simpele lijnen tot gedetailleerde vormen van onder andere apen, spinnen, haaien en hagedissen.

Vanuit Arequipa kun je tours regelen naar de Colca Canyon, met de kleine stad Chivay als de eerste stop op je route. Relax in een van de vele warmwaterbronnen en geniet van de indrukwekkende kloof die van Chivay tot het dorp Cabanaconde, 60 km verderop, loopt. De schilderachtige omgeving, de kleine dorpjes op de hellingen, de culturele geschiedenis en de waanzinnige uitzichten zullen je verbazen.

Rondreizen in Peru

Er zijn verschillende manieren om Peru te verkennen. Zelfs met openbaar vervoer reizen is prima te doen. Boek jouw rondreis door Peru bij KILROY, je weet zeker dat je alle hoogtepunten ziet, een unieke ervaring beleeft en dat je weinig zelf hoeft te regelen. Binnenlandse vluchten zijn goedkoop en makkelijk te boeken. Je kunt ook goed gebruik maken van taxi's, zelfs in steden op grote hoogtes zoals in Cuzco. 

Backpacken in Peru

Ben jij een backpackreis naar Peru aan het plannen en zoek je inspiratie voor jouw route? We zetten alle highlights van Peru op in rij in deze voorbeeld backpackroute

Kom nu je reis naar Peru plannen

Beste reistijd 

Peru kent twee seizoenen, het natte en het droge. Toch kan het weer variëren tussen de verschillende regio's, dus check dit van tevoren. De temperaturen zijn uiteraard afhankelijk van de hoogte, hoe hoger hoe kouder. Het hoogseizoen voor toerisme is tussen juni en augustus, reken dan op een drukkere periode. Trekken door de Andes is niet aan te raden gedurende het natte seizoen van december tot maart. Dan is er niets dan modder, modder en nog eens modder.

Hoogtepunten van Peru

Peru is een topbestemming voor wie houdt van backpacken, cultuur en natuur. Ga op avontuur maak een trektocht naar Machu Picchu, maak een excursie door de Amazone of ga zandsurfen. Bekijk de onderstaande kaart voor meer reisinspiratie.

Activiteiten in Peru

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?