{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Reizen naar Cuzco de poort naar de Machu Picchu | KILROY
Reizen naar Cuzco de poort naar de Machu Picchu | KILROY

Reis naar Cuzco (Machu Picchu)– De keizerlijke stad

Ontdek één van de hoogste steden ter wereld en verlies je in de magie en charme op deze prachtige locatie in het Andesgebergte. Voordat je Machu Picchu bezoekt, kom je onderweg Cuzco tegen. Deze geweldige Peruaanse stad verdient zeker een uitgebreid bezoek. Wandel door de vredige straten van Cuzco, bezoek de opwindende markten, musea en historische gebouwen. De atmosfeer in Cuszo bestaat uit een mix van het moderne Peru, het Spaanse Katholicisme en het oude Inca-rijk van 500 jaar geleden. Wen rustig aan een hoogte van 3300 meter en beleef Cuzco!

Vragen over een reis naar Cuzco?

Cuzco is geen klein dorpje, met de bijnaam ‘de keizerlijke stad’, is het stadscentrum toch kleinschalig en makkelijk te bewandelen. Winkels, musea en restaurantjes zijn voornamelijk gevestigd rond Plaza de Armas. Alles in deze stad ademt het origineel ouderwets Peruviaans (met uitzondering van enkele Engelse en Ierse pubs). Een aanrader vanuit onze kant, als je met het vliegtuig naar Cuzco vliegt, zorg dan voor een zitplaats aan het raam; midden tussen de hoge toppen van de Andes zie je namelijk de geïsoleerde stad opdoemen.

Ontdek het verleden en de marktjes van Cuzco.

Cuzco heeft een rijk verleden. Ga de stad in en bezoek de mooie kathedralen, kerken en musea alvorens je de Machu Picchu beklimt. Het Inca-rijk én de Spanjaarden hebben zich hier namelijk in het verleden gevestigd. Je kunt hier dus al aardig wat historische kennis opdoen voordat je de Inca trail betreedt. Naast cultuur en geschiedenis moet er natuurlijk ook een bodem gelegd worden voor het bezoek aan Machu Picchu. Probeer eens één van de specialiteiten van het land: gegrilde cavia.

Verder zijn er verschillende lokale marktjes te vinden in deze Peruaanse stad, Cuzco. Je kunt hier mooie, handgemaakte producten kopen tegen super lage prijzen. Van alpaca wanten tot alpaca slippers, en van alpaca truien tot alpaca shawls: alles wat gemaakt kan worden van alpaca wordt hier verkocht. En vergeet niet af te dingen, want dat wordt zeker gewaardeerd.

Nachtleven van Cuzco

Naast het culturele leven wil je 's avonds natuurlijk ook nog een drankje en dansje kunnen doen. Maak je geen zorgen, in Cuzco zijn er leuke bars en clubs te vinden rond Plaza de Armas. En als je even geluk hebt sta je tot de vroege ochtenduren nog te dansen met je ijskoude Cusqueña.

De liefhebbers van eten vinden de beste restaurants verscholen in de smalle straatjes. Het eten is er heerlijk, de prijzen zijn er laag en de omgeving is er magisch: garantie voor succes dus.

Reizen naar Cuzco

De meeste reizigers arriveren in de ochtend met het vliegtuig in Cuzco, gezien het klimaat in Cuzco zijn middag- en avondvluchten lastig. Er is een groot busstation in het midden van de stad vanwaar je de bus kunt pakken naar alle grote steden. Met de bus van Lima naar Cuzco duurt 24 uur, wij raden je dus aan het vliegtuig te nemen.

In de stad zelf vind je zowel geregistreerde als ongeregistreerde taxi's, kies er één met een geschilderd telefoonnummer op de auto. Verder zijn er nog 2 treinstations. Voor zowel bus-, trein- als vliegtuigtickets kun je terecht bij één van de vele reisorganisaties in de stad.

Beste reistijd voor Cuzco

Het droge seizoen van april tot oktober belooft lekker en helder weer met temperaturen van 5 tot 20 graden (de nachten zijn vrij koel). Het regenseizoen begint in november en houdt aan tot mei, met het hoogtepunt tussen januari-maart. Tijdens deze maanden wordt de Machu Picchu trekking afgeraden wegens de modder.

Activiteiten in Cuzco

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?