{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


10 redenen om verliefd te worden op Costa Rica

Reizen naar Costa Rica

10 redenen om verliefd te worden op Costa Rica

Costa Rica is een fantastische, tropische parel in het hart van Midden-Amerika en misschien wel het beste land in dit deel van de wereld om te gaan backpacken. Het land biedt een perfecte combinatie van strandleven, surfen, duiken, snorkelen, wilde dieren en trektochten door de jungle of op een vulkaan.

Als je dit magische land nog niet bezocht hebt, wacht dan niet langer! Ben je nog niet helemaal zeker of Costa Rica wel wat voor jou is? Dan volgen hier 10 redenen waarom jij helemaal verliefd zal worden op Costa Rica. Pura vida!

Meer weten? Mail ons

1. Zipline door de jungle

Kies voor een unieke en spannende ervaring en zipline door de lucht met een van de vele ontzagwekkende kabelbanen van Costa Rica. Als je een adrenaline-junkie bent, ben je hier zeker aan het juiste adres. Costa Rica is de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar avontuur, je vindt hier namelijk een breed scala aan spannende activiteiten.

Ziplining in Costa Rica

2. Te schattig voor woorden: luiaards!

In Costa Rica zal je prachtige natuur en dieren tegenkomen. Een van de diersoorten die je er kan bewonderen, en die letterlijk overal opduiken, zijn de luiaards. Je zult ze door het hele land zien hangen in bomen, vooral in de nationale parken. Mis jouw kans niet en spot deze zachte en luie wezens in het wild.

Sloth

3. Brutale aapjes

Waar je ook kijk, in Costa Rica kom je bijna overal aapjes tegen. Sterker nog, er zijn er zoveel dat je na een tijdje niet eens meer de moeite zal nemen om jouw camera tevoorschijn te halen. Vier apensoorten zijn inheems in de bossen van Costa Rica: witschouderkapucijnaapjes, brulapen, doodshoofdaapjes en slingerapen. Je kunt deze apen het hele jaar door zien en in Corcovado National Park vind je alle vier de soorten op één locatie. Maar kijk uit! Deze brutale aapjes stelen alles uit jouw handen.

Cheeky monkeys

4. Regen is zo erg nog niet

Costa Rica is een groen, weelderig en kleurrijk land met in totaal 28 prachtige nationale parken. Als je aan het einde van het regenseizoen naar Costa Rica reist, zal er nog steeds wat regen vallen, maar je hebt ook de kans om een aantal van de meest bijzondere en verbluffende landschappen te bewonderen. Costa Rica wordt omgeven door twee oceanen, twee continenten en is rijk aan unieke leefgebieden en ecosystemen. Het kleinste nationale park van het land bevindt zich in Manuel Antonio aan de Pacifische kust. Het park herbergt een enorm scala aan exotische dieren: slangen, apen, enorme hagedissen, luiaards en natuurlijk vogels in alle denkbare kleuren.

Lush and green Costa Rica

5. Vriendelijke lokale bevolking

De inwoners van Costa Rica worden vaak Ticos genoemd, een woord afgeleid van 'hermanticos', wat kleine broeders betekent. Dit is ook wat de bevolking van Costa Rica belichaamt, ze hechten veel waarde aan familie, gemeenschap en samenhorigheid. Over het algemeen zijn Ticos warme, vriendelijke en gastvrije mensen. Omdat toerisme zulk belangrijk onderdeel is van de economie van het land, zijn veel Costa Ricanen erg gastvrij. Ticos zijn ook uiterst beleefd en zullen er vaak alles aan doen om te voorkomen dat ze direct nee moeten zeggen tegen mensen, wat voor sommige reizigers een beetje verwarrend kan zijn!

Friendly locals in Costa Rica

6. Prachtige stranden

Met twee kusten omgeven door weelderige jungle, staat Costa Rica bekend om de mooie stranden in Midden-Amerika. Cahuita National Park is een van de beste nationale parken in Costa Rica vanwege de prachtige witte zandstranden, de ongerepte jungle en de overvloed aan flora en fauna. Het park bevindt zich niet ver van Puerto Viejo en een bezoek is gratis! Cahuita National Park is daarom zeker een van de 'must do's' aan de Caribische Zee. Naast zonnebaden is er dus ook veel te beleven.

Oh, en trouwens ... wist je dat er een aantal hele toffe hostels aan de kust van Costa Rica liggen? Zo wandel je 's ochtends zo het strand op!

Stunning beaches in Costa Rica

7. Bruisend nachtleven

Hoewel de indrukwekkende natuur veel reizigers naar Costa Rica brengt, is ook het nachtleven zeker de moeite waard. Van relaxte barretjes op het strand tot clubs met dj's van wereldklasse in San José. Costa Rica biedt een boel mogelijkheden op het gebied van uitgaansactiviteiten. Deze legendarische feesten wil je zeker niet missen.

Costa Rica nightlife

8. Pura Vida

Als je naar Costa Rica bent geweest, of als je van plan bent om te gaan, moet je de uitspraak "Pura Vida" leren kennen. Rechtstreeks vertaald betekent dit "eenvoudig leven" of "puur leven", maar hier in Costa Rica is het meer dan alleen maar een gezegde ... het is een manier van leven. Ticos gebruiken deze woorden om gedag te zeggen, om vaarwel te zeggen, om te zeggen dat alles geweldig is, om te zeggen dat alles cool is. Het is niet verrassend dat Costa Rica is uitgeroepen tot een van de gelukkigste landen ter wereld, vooral omdat de mensen zich niet druk maken over onbelangrijke zaken.

Pura vida

9. Arenal Volcano National Park

La Fortuna is een prachtig gebied dat vooral bekend staat om de actieve vulkaan Arenal, ooit een van de meest actieve vulkanen ter wereld. Uit de vulkaan kwamen bijna dagelijks rookwolken, gloeiende sintels en smeulende lavastromen. Fascinerend en ongevaarlijk zolang je een veilige afstand bewaart. Sinds 2010 slaapt de Arenal. Een andere toffe activiteit is abseilen, dit kan je doen bij een van de vele watervallen in het land.

Arenal Volcano

10. Avontuur

Costa Rica is een land vol vulkanen, regenwoud, watervallen, rivieren en stranden. Avontuurlijke reizigers kunnen zich hier helemaal uitleven en te gekke activiteiten ondernemen, zoals raften, snorkelen, kajakken, zip-lining, surfen en nog veel meer. De grootste uitdaging is misschien wel om genoeg tijd te vinden om alle deze toffe dingen te doen!

Adventure in Costa Rica

Ben jij net zo enthousiast over Costa Rica als wij? Onze travel specialists helpen je graag bij het samenstellen van jouw reis naar Costa Rica. Of je nu wilt leren surfen, vrijwilligerswerk wilt doen of Spaans wilt leren

Begin met het plannen van jouw reis

alt

Stel je eigen reis samen!

Wil jij je eigen reis samenstellen? Zo doe je dat:

  1. Jij vertelt ons waar je heen wilt en wat je graag wilt doen en zien
  2. Wij gaan op zoek naar de leukste opties en beste prijzen
  3. Samen stellen we de reis van je dromen samen!

We controleren je reisschema, helpen je om dit binnen jouw opgegeven budget te realiseren én delen onze reistips met je. Helemaal gratis en helemaal vrijblijvend.

Begin hier

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?