{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


5 geweldige diersoorten die je kan ontmoeten in Maleisië

Exotische dieren in Maleisië

Zin om unieke diersoorten te ontdekken in Maleisië?

Prachtige zeeschildpadden, ondeugende Orang-oetans, apen met enorme neuzen, pygmee-olifanten en vuurvliegjes die dansen in het donker. Maleisië heeft een fantastische fauna, die je moet gezien hebben! Hier is alvast onze lijst met de coolste dieren uit de dichte jungle en vanop de kalkwitte stranden van Maleisië:

Sandakan Orangutan Experience
Tijdens deze 4-daagse reis kom je dicht bij orang-oetans, ook in het Sepilok Orang-oetan Rehabilitation Center. De reis omvat ook verschillende avontuurlijke activiteiten zoals canyoning, bezoek aan de Gomantung-grot en een boottocht langs de Kinabatangan-rivier.
Lees meer

1. Bezoek de Orang-oetans - Een van onze naaste familieleden

Orang-oetans delen ongeveer 97% van hun genen met de mens en als je ze in de bomen bezig ziet, is het fascinerend om te zien hoe menselijk ze zijn. In het Semenggoh Nature Reserve kun je de orang-oetans in open lucht aan het werk zien. Als je ze echt van dichtbij wil bekijken kan je aankloppen bij het Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre. Hier kun je zien hoe het centrum wees- en gewonde orang-oetans opvangt en ondersteunt. 

2. Fascinerende vuurvliegjes

De dans van de vuurvliegjes spot je het best in de Maleisische staat Sabah, waar ze samenkomen langs de rivieroever, rond de mangrovebossen. De beste manier om van dit schouwspel te genieten is vanop een rivierboot op een maanloze nacht tussen 19u-22u. Het zicht van duizenden vuurvliegjes die dansen in het donker is echt een geweldige ervaring. Het is alsof je omhoog kijkt naar een prachtige sterrenhemel, behalve dat ze niet stil staan ​​en recht voor je ogen vliegen in plaats van enkele lichtjaren verwijderd!

3. Geniet van het spel van de neusapen van Borneo

De neusapen op Borneo komen nergens anders ter wereld voor. Als je snel naar een neusaap kijkt, snap je al snel waar ze hun naam vandaan hebben. De neus van een volwassen mannetjesaap kan wel 10 cm lang zijn! Behalve voor hun enorme neus, zijn ​​ze ook bekend voor hun echte "bierbuik", waardoor ze er nog leuker uitzien. In feite hebben de Maleisiërs hen de bijnaam 'monyet belanda' gegeven, wat vertaald kan worden naar zoiets als Nederlandse apen. De Maleisiërs geloofden dat de apen enkele fysieke overeenkomsten hadden met de Nederlandse koloniale meesters...

4. Help een babyschildpad

In Maleisië kun je op verschillende plaatsen in het land verschillende soorten schildpadden terugvinden. Op het eiland Penang kun je schildpadden met de hand voeren in de "schildpadtempel" - Kek Lok Si. Als je de schildpadden liever buiten wilt zien, maak je best een uitstapje naar Turtle Island, waar verschillende soorten schildpadden eieren komen leggen. Als je daar op het juiste moment bent, heb je misschien het geluk om de pas uitgekomen babyschildpadden hun tocht van het strand in de oceaan te zien maken. Iets wat je nooit meer vergeet!

KNO Rundreise Malaysia Borneo Map
Het beste van Maleisië
Wil je een van de meest veelzijdige landen in Azië ontdekken? Bekijk deze fantastische dieren en geniet van dagen vol stranden, stadsleven en weelderige jungle tijdens een rondreis door Maleisië!
Lees meer

5. De schattige pygmee olifanten van Borneo!

De pygmee olifanten op Borneo zijn kleiner dan hun familieleden op het vasteland, de Aziatische olifant, die op zijn beurt kleiner is dan de iconische Afrikaanse olifant. De oorsprong van deze schattige olifanten is nog steeds een onderwerp van discussie: komen ze echt uit Borneo of zijn ze afstammelingen van tamme olifanten die in 1750 door de sultan van Sulu werden losgelaten? Ooit zullen we misschien het antwoord weten, in de tussentijd kun je genieten van deze prachtige wezens in de weelderige oerwouden van Borneo.

Of je nu enkel van Maleisië droomt of meer bestemmingen wilt toevoegen aan een langere reis, wij helpen je met het plannen, vliegtickets en accommodatie.

Laat ons je volgende avontuur plannen

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?