Boek een vliegticket

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar (stoel)

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's < 2 jaar (schoot)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Dit veld moet ingevuld worden

9 Alleen op deze data Economy

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar (stoel)

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's < 2 jaar (schoot)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten
{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Help
Zoek naar bestemmingen, activiteiten, rondreizen, reisinspiratie, etc.

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Niet gevonden naar wat je op zoek was?

Neem contact op met ons, wij helpen je graag verder op weg.

Combineer mindfulness en avontuur met deze coole ervaringen in Thailand

General Activity Yoga Tropical Mountain Girl

Een nieuwe manier van reizen

Er is een uitdrukking die luidt: "Ik heb vakantie nodig van mijn vakantie". Wanneer je dit gevoel herkent, betekent het waarschijnlijk dat je vakanties hun glans hebben verloren en dat je reist omdat het je het gevoel hebt dat het moet. Overweeg daarom eens een andere manier van reizen. Op reis gaan moet een verrijkende en ontspannende ervaring zijn, in plaats van alleen maar een to-do lijstje afvinken.

 

 

Mindfulness?!
Als je nieuw bent in de wereld van mindfulness en mentale gezondheid, laten we je dan een snelle introductie geven. De voorbije jaren wordt er veel gesproken over mentale gezondheid, het verminderen van stress en hoe mindfulness daaraan kan bijdragen. Eenvoudig gezegd is mindfulness een gemoedstoestand die je bereikt door je aandacht te verleggen naar het huidige moment en tegelijkertijd je gevoelens, gedachten en emoties te accepteren. Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Sommige mensen geven de voorkeur aan schrijven, anderen aan wandelen in de natuur, concentreren op de ademhaling, alleen in stilte zitten en hun gedachten de vrije loop laten gaan of yoga en andere oefeningen. Als je wilt beginnen met mindfulness, probeer dan verschillende dingen uit en kijk wat er voor jou werkt. Er zijn ook apps om je te helpen mindfulnesstechnieken te beoefenen, door tips, activiteiten en geheugensteuntjes te geven waardoor het makkelijk is om je routines vol te houden, zelfs als je in het buitenland bent.

Verschuif je energie naar het hier en nu

Hier komt mindfulness in het verhaal. Bij mindfulness is het doel om een bepaalde mentale toestand te bereiken door je aandacht te richten op het heden. Je focust volledig op het zijn in het hier en nu, wat volgens ons essentieel is tijdens het reizen. Vooral bij het verkennen van een bestemming als Thailand, waar voortdurend zoveel gebeurt en je je overweldigd kunt voelen door zoiets eenvoudigs als je weg vinden.

 

Je concentreren op het hier en nu zal niet enkel je stress verminderen tijdens en na jouw reis. Je zal merken dat wanneer je mindful bent, het makkelijker is om plezier in het leven te vinden en dat je negatieve gedachten sneller verdwijnen. Dit zet een sneeuwbaleffect in beweging. Minder stress en zorgen bevorderen jouw slaap, en terwijl geniet je meer van het moment en de wereld om je heen, in plaats van altijd vooruit te kijken naar het volgende grote ding.

Plan niet te veel

Je vraagt je misschien af hoe je hier best mee start. Mindful momenten en mentale gezondheid gaan niet gewoon over mediteren en ergens zitten zonder iets te doen. Het gaat meer over hoe jij reist en omgaat met de omgeving. Er zijn verschillende manieren om mindfulness te integreren tijdens jouw reis. De eerste, en makkelijkste, methode is ervoor zorgen dat je genoeg vrije tijd "gepland" hebt, zodat je rond kan dwalen op je bestemming en alles rondom jou kan opnemen. Laat je must see lijst los en stel je open voor het onverwachte. Geloof ons, dit helpt je om nog meer van jouw reis (en leven!) te genieten, omdat je meer aanwezig bent in je omgeving.

Digitale detox

Een andere goede manier om in het hier en nu te zijn, is een paar dagen afstand nemen van alle digitale apparaten. Zet je telefoon uit en laat je camera even liggen. Wil je toch altijd een camera bij je hebben? Overweeg dan een analoge of instant camera. Zo maak je niet gewoon foto's in het wildeweg, maar maak je bewust de keuze welke beelden je wil vastleggen. Het is niet alleen een geweldige oefening om meer in het heden te leven, fysieke foto's zijn ook gewoon het beste souvenir!

 

We moeten toegeven dat je reisbestemming ook een rol speelt in hoe gemakkelijk het is om een mindful ervaring te hebben. Tijd doorbrengen in de natuur neemt veel van de stress weg die bij het dagelijks leven hoort, omdat er minder lawaai is en meer gezonde lucht. Genieten van een wandeling of fietstocht is een geweldige manier om je hoofd leeg te maken en alles om je heen in je op te nemen. Het maakt het makkelijker om interactie te hebben met wat er om je heen is, omdat je gewoon kan stoppen om met mensen te praten of je kan even een andere weg inslaan. Je kunt niet elke bestemming per fiets verkennen, maar Zuid-Oost Azië en in het bijzonder Thailand zijn geweldige locaties om een paar rustdagen in je reisschema te plannen. 

 

Waarom Thailand?
Er zijn genoeg plaatsen die perfect geschikt zijn om te focussen op mindfulness, meditatie en mentale gezondheid. Maar de verscheidenheid van Thailand vind je bijna nergens. Zowel met zijn unieke mix van Oosterse cultuur en tradities en Boeddhistische invloeden, als prachtige natuur en avontuurlijke activiteiten zoals duiken, hiken en kajakken, valt er genoeg te beleven. Als je op zoek bent naar een ervaring waarbij je volledig wordt ondergedompeld in de holistische spiritualiteit, raden we je aan om te verblijven in een retraite of klooster. Voor wie maar enkele mindfulness elementen in zijn reis wil integreren, heeft Thailand veel te bieden.

Onstnap aan stress

Zelfs in bruisend Bangkok kan je onstnappen aan de drukte wanneer je door de "groene long" van de stad fietst. Bang Kachao, een door de overheid beschermd groen en smogvrij gebied, vormt een ongelooflijk contrast met de betonnen skyline die je aan de overkant van de Chao Phraya rivier ziet. Dit is een mooi bewijs dat waar je ook bent, een mindful moment niet ver weg is. In Bangkok zijn nog meer mogelijkheden om een betekenisvolle verbinding te maken met wat er om je heen is. Volg een kookles en leer van de plaatselijke bevolking hoe je een echte Thaïse vijfgangenmaaltijd bereidt met ingrediënten die je op de markt vindt. Geniet bewust van de groenten snijden en de kruiden en specerijen malen. Het verreikt je reis en je leven. Tegelijkertijd is het een makkelijke manier om een dag afstand te nemen van je apparaten en gewoon te ruiken, zien en proeven. Daar heb je geen camera of internet voor nodig, toch?

Yoga is een andere geweldige manier om meer uit je reis te halen. Het helpt je om uitgerust en fit te blijven. Op reis krijgen we vaak zoveel indrukken van de buitenwereld, dat het bevrijdend is om even volledig op jezelf te focussen. Je vindt het misschien moeilijk om de juiste plaats en tijd te vinden om dit te doen, maar wanneer je je gedachten erop zet, kan yoga overal gedaan worden. Heb je hier wat meer hulp bij nodig? Probeer dan eens yogalessen in het buitenland te volgen. In Thailand vind je overal yoga studio's, maar om gemotiveerd te blijven, is het makkelijker om yoga uit te voeren op een plek waar je volledig kunt ontspannen. Het prachtige eiland Koh Tao in Chalok Bay is waar je moet zijn. Een geweldige plaats om je avonturen te plannen en twee keer per dag te genieten van een yogasessie. Het is geliefd bij backpackers omdat er veel te doen is, maar tegelijkertijd heerst er een kalme en ontspannen sfeer. Op Koh Tao kan je duiken, snorkelen, kajakken, wandelen, zwemmen en feesten tussen de yogasessies door. Ideaal voor zowel beginnende als ervaren yogi. 

 

 

Nadat je de eerste stappen hebt gezet om yoga en mindfulness te doen, is het makkelijk om dit gedurende je hele reis voort te zetten, waar je ook bent. Wil je meer weten over onze aanpak van slow travel? Lees dan zeker onze gids langzaam reizen voor beginners! 

Enthousiast?

Is dit iets voor jou? Wij zijn er om jou te helpen. Klik op de knop hieronder en neem contact op!

Ik wil meer weten

Aankomende evenementen

1/3: Waar wil je naartoe reizen?

Vul de bestemmingen in waar je naartoe wilt reizen en geef aan hoe lang je er wilt blijven. Door de pandemie bevelen we je aan om slechts 1 of 2 bestemmingen te selecteren.

2/3: Welk type reiziger ben jij?

Hoe meer jij ons vertelt over jezelf, hoe beter wij je kunnen adviseren. Welke uitspraken passen het best bij jou? Het is mogelijk om meerdere uitspraken te selecteren.

3/3: Vul jouw gegevens in

Laat je contactgegevens achter zodat we je kunnen bereiken. Hoe meer info je aan ons geeft, hoe beter we je kunnen helpen.

Je bent klaar!

  • {{ autoCompletedDeparture.Name }}{{ autoCompletedDeparture.ParentName? ', ' + autoCompletedDeparture.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDeparture.TypeName }}

Vul een datum in

Verwijder bestemming
60+
1
  • {{ autoCompletedDestination.Name }} {{ autoCompletedDestination.ParentName? ', ' + autoCompletedDestination.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDestination.TypeName }}

Sorry, we kunnen niet verder voordat je minimaal één bestemming opgeeft.

  • {{ destination.Name }}{{ destination.ParentName? ', ' + destination.ParentName : '' }}. {{ destination.TypeName }}

Sorry, we kunnen niet verder voordat je minimaal één bestemming opgeeft.

Ik ben mijn eerste grote reis aan het plannen

"Ik ben mijn eerste grote reis aan het plannen"

"Ik wil werken of vrijwilligerswerk doen op reis"

"Ik wil werken of vrijwilligerswerk doen op reis"

Ik wil iets nieuws leren tijdens deze reis

"Ik wil iets actiefs doen op reis"

Ik wil in een groep reizen met internationale reizigers

"Ik wil in een groep reizen met internationale reizigers"

"Ik wil met een auto of camper reizen"

"Ik wil met een auto of camper reizen"

Ik wil in toffe hostels verblijven

"Ik wil in toffe hostels verblijven"

We hebben je naam nodig :)

Vul jouw geboortedatum in. Zo kunnen wij de beste tickets voor je vinden.

Vul jouw e-mailadres in, zodat we contact met je kunnen opnemen.

Als je jouw telefoonnummer invult, kunnen we je bereiken.

+
-
10.000+
{{absoluteMinBudget}}

Vertel ons iets meer!

Wereldreis op maat

Vertrekken vanuit:

{{departure}}

Bestemmingen:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Eindbestemming:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Wie gaan er mee?

{{numberOfTravellers}}

Reistype:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

Je hebt nu jouw eigen droomreis samengesteld!
We nemen telefonisch of per email contact met je op om onze opties met je te bespreken. Spreek je snel! Geen reactie van ons ontvangen? Het kan zijn dat we in je spam zijn beland!

Wereldreis op maat

Vertrekken vanuit:

{{departure}}

Bestemmingen:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Eindbestemming:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Wie gaan er mee?

{{numberOfTravellers}}

Reistype:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

alt

Stel je eigen reis samen!

Wil jij je eigen reis samenstellen? Zo doe je dat:

  1. Jij vertelt ons waar je heen wilt en wat je graag wilt doen en zien
  2. Wij gaan op zoek naar de leukste opties en beste prijzen
  3. Samen stellen we de reis van je dromen samen!

We controleren je reisschema, helpen je om dit binnen jouw opgegeven budget te realiseren én delen onze reistips met je. Helemaal gratis en helemaal vrijblijvend.

Begin hier

Vul alle velden in

Sluit
Contact
E-mail

Weet je al precies waar je naartoe wil reizen of heb je nog geen idee? Mail ons en wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag.

Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor je bericht. We gaan er snel mee aan de slag en laten je binnenkort iets weten. De wereld gaat weer beetje bij beetje open en veel reizigers zijn plannen aan het maken. Door deze drukte kan het iets langer duren voordat we je bericht kunnen beantwoorden.

Onze mails zijn ook gek op reizen, het kan daarom zijn dat ons antwoord in jouw spambox terecht zal komen. Hou die voor de zekerheid dus ook even in de gaten!

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

Afspraak maken

Ben je bezig met je volgende reis? Maak een afspraak met onze reisspecialisten om jouw droomreis samen te stellen. Onze winkel in Gent is open op afspraak van maandag tot vrijdag. Je kunt ook een video- of belafspraak plannen met een van onze reisspecialisten.

  • {{ officeOption }}
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor jouw aanvraag en interesse in een reis met ons. 

Een afspraak is pas definitief als wij jou hebben gecontacteerd met een uiteindelijke datum en tijdstip. 

We verheugen ons erop samen een toffe reis met jou samen te stellen! 

 

Let op! Onze mails zijn net als wij gek van reizen. Hou daarom ook je spam in de gaten.

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?