{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Duiken met haaien, mantaroggen en walvishaaien

Duiken met KILROY

Duiken met haaien, mantaroggen en walvishaaien

Er zijn plekken op aarde waar je met groot mariene leven kunt duiken. Spot de mantarog, de walvishaai, de zeeschildpad, de bultrugwalvis, de haai en de dolfijn tijdens het duiken. Ga er op uit om deze dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. 

Duiken met mantaroggen

Er is nog weinig bekend over manta's. Er is nog maar een aantal jaren bekend dat er verschillende soorten mantaroggen bestaan: reef manta rays en giant manta rays. Mantaroggen houden ervan om naar een schoonmaakstation te gaan, waar verschillende soorten visjes de parasieten van ze af eten. Dit schoonmaakritueel kun je onder andere op de volgende plekken aanschouwen: 

Australiëde Bahama'sEgypteFijide FilipijnenIndonesiëNieuw-Zeeland, TanzaniaThailand

Mantaroggen in het water | Duiken met KILROY

Duiken met haaien

Vind jij haaien ook zo eng? Dat is geheel onterecht: mensen gaan vaker dood door een kokosnoot dan door een haai. De haaienpopulatie keldert keihard: per jaar worden 73 miljoen haaien gedood voor de haaienvinnenindustrie. Er zijn verschillende bestemmingen waar jij met haaien kunt duiken. In Zuid-Afrika zelfs met de witte haai. Dan zit je in een kooi en voeren ze de haaien zodat je ze goed kunt zien. Duik met haaien kan in:

de Bahama'sCosta RicaEgypteFijide FilipijnenHondurasIndonesiëTanzaniaThailand  

Witte haai in het water | Duiken met KILROY

Duiken met walvishaaien

De grootste en liefste vis ter wereld is de walvishaai. Walvishaaien worden tot wel 10 meter groot. Het dier leeft van heel veel plankton en legt heel wat kilometers af. Walvishaaien zijn vriendelijk en vinden het leuk als je even bij ze komt snorkelen. Ga zachtjes te water en blijf op een afstandje kijken, vooral bij de staartvin moet je voorzichtig zijn. Je maakt kans oog in oog te staan met de walvishaai in:

AustraliëEgyptede FilipijnenMexicoHondurasThailandTanzania 

Walvishaai in het water | Duiken met KILROY

Migratie van bultrugwalvissen

Bultrugwalvissen zijn continu in beweging - ze bewegen van koud naar warm water en weer terug. De vrouwtjes worden zwanger in kouder water, migreren naar warmer water om hun kalf te krijgen. Als het kalfje vet genoeg is om warm te blijven kunnen ze weer terug naar het koudere water, maar niet zonder man. De bultrugwalvismannetjes gaan naar de warme wateren om een vrouw te zoeken en veilig mee terug te brengen naar koud water, waar ze een poging mogen doen een bultrugwalviszusje of bultrugwalvisbroertje te maken. De migratie is verbonden aan seizoenen, in het juiste seizoen kun je ze zien in:

Australiëde Bahama'sFijiNieuw-ZeelandTanzaniaZuid-Afrika

Bultrugwalvis in Tanzania | Duiken met KILROY

Duiken met schildpadden

Er zijn 7 verschillende soorten zeeschildpadden, waarvan 4 soorten bedreigd zijn. Zeeschildpadden leggen eieren op het droge en daar komen de kleine zeeschildpadjes om vervolgens de zee in te gaan. Dit fenomeen is super om te zien. Lijkt het jou cool om met zeeschildpadden te duiken? Ga dan naar de Gili-eilanden, daar zijn er veel! Ook op deze bestemmingen kun je zeeschildpadden zien:

Australiëde Bahama'sFiji, FilipijnenEgypteIndonesiëMexicoTanzaniaThailand 

Zeeschildpad op het strand in Mexico | Duiken met KILROY

Duiken met dolfijnen

Dolfijnen zijn ontzettend intelligent. Het is erg leuk met ze te duiken, ze houden van spelen en zijn erg nieuwsgierig. Je hoort ze onderwater aan de hoge geluiden en komen vanzelf naar je toe als ze zin hebben in wat interactie. Spot dolfijnen op de volgende bestemmingen: 

Australiëde Bahama's, EgypteFilipijnenHondurasIndonesiëFijiNieuw-ZeelandMexicoTanzaniaThailandZuid-Afrika

Dolfijn in het water | Duiken met KILROY

alt

Stel je eigen reis samen!

Wil jij je eigen reis samenstellen? Zo doe je dat:

  1. Jij vertelt ons waar je heen wilt en wat je graag wilt doen en zien
  2. Wij gaan op zoek naar de leukste opties en beste prijzen
  3. Samen stellen we de reis van je dromen samen!

We controleren je reisschema, helpen je om dit binnen jouw opgegeven budget te realiseren én delen onze reistips met je. Helemaal gratis en helemaal vrijblijvend.

Begin hier

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?