Boek een vliegticket

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar (stoel)

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's < 2 jaar (schoot)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Dit veld moet ingevuld worden

9 Alleen op deze data Economy

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar (stoel)

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's < 2 jaar (schoot)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten
{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Help
Zoek naar bestemmingen, activiteiten, rondreizen, reisinspiratie, etc.

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Niet gevonden naar wat je op zoek was?

Neem contact op met ons, wij helpen je graag verder op weg.

Vrijwilligerswerk met dieren

Vrijwilligerswerk met dieren
Vrijwilligerswerk met dieren

Vrijwilligerswerk met dieren

Heb je altijd al dieren in nood willen helpen? Dit is je kans! Doe vrijwilligerswerk in de meest adembenemende omgevingen en krijg de kans voor wilde dieren te zorgen, bijvoorbeeld in Afrika of Azië. Werk met katachtigen, olifanten, pinguïns, haaien, schildpadden en andere wilde dieren. 

Vrijwilligerswerk doen? Kom eens langs!

Als vrijwilliger help je dieren in nood en draag je jouw steentje bij aan de bescherming van bedreigde diersoorten. Het is hard werken, maar daar krijg je een onvergetelijke ervaring voor terug. Deze speciale vrijwilligersprojecten met dieren kun je doen op verschillende bestemmingen ter wereld. 

Hoe ziet een dag als vrijwilliger eruit? 

Dat verschilt uiteraard van project tot project, maar meestal ben je vooral bezig met de verzorging van de dieren en het verzorgen van hun leefomgeving. Denk aan het voorbereiden van de maaltijden voor de dieren, hen te eten geven en het schoonmaken of renoveren van de plekken waar ze leven. Bij bepaalde projecten is de hulp voor de dieren erop gericht ze te rehabiliteren, en dus terug in het wild te zetten. Dan maak je ook deel uit van dat programma, en leer je de dieren overleven in het wild tot zij er klaar voor zijn om terug de natuur in te trekken.  

Let op: Onze projecten zijn geen knuffel projecten, verwacht dus niet dat je fysiek met dieren in contact komt, bij de meeste projecten is dat door rehabilitatiedoeleinden en veiligheid niet het geval. Het gaat hier dan ook over wilde ideren die terug de natuur ingaan.

Moet ik al veel weten over dieren?

Het is een voordeel als je al veel weet over dieren, bijvoorbeeld vanuit je opleiding. Maar het is zeker geen noodzaak. Vaak krijg je voor je begint veel informatie over het verzorgen van de dieren en wordt je tijdens het project goed begeleid door een coach, die je alles kan leren tijdens jouw tijd op het project. 

Wat maakt iemand een goede vrijwilliger?

Als vrijwilliger is het belangrijk dat je initiatief neemt, open staat voor avontuur en niet terug deinst voor hard werken. Het kan zijn dat je accommodatie erg basic is, en dat je elke dag heel vroeg aan de slag moet om de dieren op tijd te voeden en verzorgen. Daarmee zijn de leefomstandigheden, het ritme, de cultuur, de taal en de weersomstandigheden allemaal anders dan wat je hier in België gewend bent. Het is toffer als je daarin een beetje open minded en flexibel bent, zodat je altijd zo goed mogelijk kunt reageren in onverwachte situaties. 

Hoe lang duurt een project?

Dat hangt sterk af van project tot project. Elk project heeft een minimum aantal dagen dat je op het project moet zijn, dat gaat van 1 tot 4 weken. Hoe lang je wilt blijven is natuurlijk aan jou, en hoe verknocht je raakt aan de dieren op het project. Het minimum aantal dagen vindt je op de pagina's van de verschillende projecten die hieronder vertoond worden. Ook de prijzen zijn bij elk project vermeld. 

Vrijwilligerswerk met dieren doen?

Waarom moet ik betalen voor vrijwilligerswerk?

Een van de meestgestelde vragen die we krijgen van mensen die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk, is waarom het geld kost. Dat je die vraag hebt, is heel begrijpelijk - tenslotte ga je tijdens je vakantie weg en werk je vrijwillig  mee aan een project, hoezo zou je dan nog moeten betalen?

Alle projecten die wij aanbieden worden helaas nauwelijks of niet door overheden gefinancierd. Het uiteindelijke doel voor veel projecten is de zelfredzaamheid van lokale gemeenschappen te bevorderen of de natuur en bedreigde diersoorten te beschermen. En om dat successvol te kunnen doen is geld nodig.

Ze hebben dus voornamelijk bestaansrecht door de donaties en inzet van vrijwilligers. Het geld dat je betaalt voor jouw project, wordt gebruikt om jou een veilig verblijf en goede begeleiding te bieden met onder andere dekking van de volgende kosten: 

  • Accommodatie
  • Eten
  • Persoonlijke coach tijdens het project
  • Introductie van het project
  • Transport naar het project vanaf de luchthaven en vervoer tussen accommodatie en projecten

Daarnaast zijn er fondsen nodig om het project draaiende te houden. Jouw geld wordt dan bijvoorbeeld gebruikt om de leefruimten van de dieren te onderhouden, eten te kopen voor de dieren en lokale medewerkers van het project te kunnen betalen. 

Door deel te nemen geef je dus niet alleen jouw tijd en inzet aan een project, maar ook de nodige financiële steun.

Wat zit er inbegrepen in het project?

Accommodatie is altijd inbegrepen. Wat voor accommodatie dat is, verschilt enorm per project. Verwacht dat het basic accommodatie kan zijn, maar je zult over het algemeen altijd bij de andere vrijwilligers overnachten. 

Eten is meestal inbegrepen. In veel gevallen zijn drie maaltijden inbegrepen en soms alleen bepaalde maaltijden. Houd er rekening mee dat het lokaal eten is. Waarschuw ons als u een vorm van voedselallergie heeft of vegetariër bent. Als het een ongewoon dieet voor je gastheer betekent, kan je worden gevraagd om je eigen eten te koken. 

Waarom zou ik met KILROY vrijwilligerswerk met dieren gaan doen?

We kiezen onze projecten zorgvuldig uit, je bent er op die manier zeker van dat je bij een project zit dat echt jouw tijd en geld waard is. Daarnaast zijn wij een reisbureau, en kunnen we je helpen bij jouw volledige reis. Of vrijwilligerswerk nu slechts een onderdeel is van jouw droomreis of het hoogtepunt, we kunnen alles eromheen ook voor je boeken, van een vlucht naar de bestemming, tot een rondreis na afloop van het project en een reisverzekering om zeker onderweg te zijn. 

Wij beantwoorden al jouw vragen graag via e-mail en telefoon, maar je kunt ons ook bezoeken in Gent. 

Stuur ons een email

Maak een vrijblijvende afspraak

Dit vonden anderen ervan

Sanne - Wild Cat SA: “Ik heb echt een fantastische tijd beleefd en dit vooral door de unieke ervaring van het zo dicht in contact komen met wilde dieren, de hechtheid van de groep vrijwilligers en zeker ook de liefde en passie van de familie die het project runt.”

Anne en Tim - Elephant Refuge & wildlife center: “Dit was het hoogtepunt van onze reis, we hebben zo'n fantastische tijd gehad hier! Het was hard werken, maar heel bijzonder om met alle verschillende soorten dieren te werken. We hadden het niet verwacht maar ondanks dat het hands-off is kom je toch heel dicht bij de dieren. Je raakt ze niet aan, maar je staat wel oog in oog met heel veel apen bijvoorbeeld, omdat je ze meerdere keren per dag voert.”

Maud - Elephant Refuge & wildlife center: “het werk was wel zwaar maar dat kwam meer door het weer dan door het werk zelf. Het is een buitengewone ervaring geweest! Het werken met verschillende dieren is geweldig!”

Waarom vrijwilligerswerk via KILROY?

Veiligheid
We werken al jaren samen met onze betrouwbare partners wereldwijd, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit en veiligheid van je geboekte activiteit. Dat hebben wij al voor je gedaan.
We zijn er altijd voor je
We blijven zowel voor, tijdens als na je reis in contact met je. Dus mocht er iets gebeuren of je wilt iets wijzigen, dan zijn we er voor je.
Vooruit plannen
Vrij reizen is natuurlijk de fijnste manier van reizen, maar het bespaart je kostbare reistijd als we van te voren samen enkele praktische zaken uitzoeken.

Alle vrijwilligers projecten met dieren

Niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Bekijk alle activiteiten

Vrijwilligerswerk met dieren, inspiratie

Als jij jezelf al vrijwilligerswerk met dieren ziet doen, dan vind je hier wat inspiratie
Hier vind je nog meer inspiratie

Aankomende evenementen

Vul alle velden in

Sluit
Contact
E-mail

Weet je al precies waar je naartoe wil reizen of heb je nog geen idee? Mail ons en wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag.

Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor je bericht. We gaan er snel mee aan de slag en laten je binnenkort iets weten. De wereld gaat weer beetje bij beetje open en veel reizigers zijn plannen aan het maken. Door deze drukte kan het iets langer duren voordat we je bericht kunnen beantwoorden.

Onze mails zijn ook gek op reizen, het kan daarom zijn dat ons antwoord in jouw spambox terecht zal komen. Hou die voor de zekerheid dus ook even in de gaten!

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

Afspraak maken

Ben je bezig met je volgende reis? Maak een afspraak met onze reisspecialisten om jouw droomreis samen te stellen. Onze winkel in Gent is open op afspraak van maandag tot vrijdag. Je kunt ook een video- of belafspraak plannen met een van onze reisspecialisten.

  • {{ officeOption }}
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor jouw aanvraag en interesse in een reis met ons. 

Een afspraak is pas definitief als wij jou hebben gecontacteerd met een uiteindelijke datum en tijdstip. 

We verheugen ons erop samen een toffe reis met jou samen te stellen! 

 

Let op! Onze mails zijn net als wij gek van reizen. Hou daarom ook je spam in de gaten.

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?