Boek een vliegticket

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar (stoel)

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's < 2 jaar (schoot)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Dit veld moet ingevuld worden

9 Alleen op deze data Economy

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar (stoel)

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's < 2 jaar (schoot)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten
{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Help
Zoek naar bestemmingen, activiteiten, rondreizen, reisinspiratie, etc.

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Niet gevonden naar wat je op zoek was?

Neem contact op met ons, wij helpen je graag verder op weg.

Bescherming en behoud van mariene leven

Werk als vrijwilliger in een van deze projecten en help bij het behoud van het mariene leven
Werk als vrijwilliger in een van deze projecten en help bij het behoud van het mariene leven

Helpen als vrijwilliger bij het behoud van het mariene ecosysteem

Mariene vrijwilligersprojecten houden zich bezig met het herstellen van beschadigde ecosystemen onder water, met bedreigde diersoorten en het opleiden van de lokale bevolkingen en overheden. Als vrijwilliger kun jij jouw steentje bijdragen om de onderwater wereld te beschermen! Met de steeds groter wordende plastic soep is dit soort vrijwilligerswerk belangrijker dan ooit.

Vrijwilligerswerk doen? Kom eens langs!

Hoe ziet een dag eruit?

Tijdens jouw vrijwilligerswerk zul je verschillende taken krijgen. Je zult vaak duiken, bijvoorbeeld om te analyseren en te rapporteren wat de staat van het rif is en welk onderwater leven je er tegen komt. Of je gaat onder water om het rif op te ruimen. Ook kan het zijn dat je de lokale bevolking informeert en opleidt over het rif, de staat ervan en hoe deze zo goed mogelijk te beschermen. 

Ook is er vaak tijd ingepland in de programma's om jouw mede vrijwilligers wat beter te leren kennen en samen te genieten van de mooie plek waar je je bevindt. 

Moet ik van te voren mijn duikbrevet gehaald hebben?

Om mee te doen met deze vrijwilligersprojecten hoef je niet al je duikbrevet (PADI) op zak te hebben. Je kunt dat halen op het project, dan zul je de eerste dagen vooral bezig zijn met de duikcursussen en in de avonden de theorie te studeren voor je PADI. Soms kan dit veel goedkoper in combinatie met het project dan wanneer je apart je PADI zou halen, omdat jij je daarna ook zult inzetten voor het project. Andere projecten bieden zelf geen cursussen aan, maar hebben goede contacten met lokale duikscholen, waar je je PADI dan kunt halen voordat je begint aan het project. 

Je hoeft alleszins nooit veel eigen materiaal mee te nemen om te duiken, je zult altijd het materiaal van het project kunnen gebruiken. Je eigen masker en zwemvliezen meebrengen is vaak wel aangeraden.

Hoe vaak ga ik ongeveer duiken?

Dat hangt natuurlijk af van project tot project, maar reken erop dat je het meeste van je tijd onder water zult doorbrengen als je een project doet dat het mariene leven beschermt. 

Hoe is de begeleiding?

Je krijgt altijd begeleiding bij de eerste paar keren dat je te water gaat (zeker als je jouw PADI nog moet halen). Ook krijg je altijd eerst les over het rif en de werking van riffen en de onderwaterwereld. Mocht je tijdens jouw project behoefte hebben om met iemand te praten, dan kun je ook altijd terecht bij je begeleider. 

Wil jij een maritiem vrijwilligersproject doen?

Waarom moet ik betalen voor vrijwilligerswerk?

Een van de meestgestelde vragen die we krijgen van mensen die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk, is waarom het geld kost. Dat je die vraag hebt, is heel begrijpelijk - tenslotte ga je tijdens je vakantie weg en werk je vrijwillig  mee aan een project, hoezo zou je dan nog moeten betalen?

Alle projecten die wij aanbieden worden helaas nauwelijks of niet door overheden gefinancierd. Het uiteindelijke doel voor veel projecten is de zelfredzaamheid van lokale gemeenschappen te bevorderen of de natuur en bedreigde diersoorten te beschermen. En om dat successvol te kunnen doen is geld nodig.

Ze hebben dus voornamelijk bestaansrecht door de donaties en inzet van vrijwilligers. Het geld dat je betaalt voor jouw project, wordt gebruikt om jou een veilig verblijf en goede begeleiding te bieden met onder andere dekking van de volgende kosten: 

  • accommodatie
  • eten
  • Persoonlijke coach tijdens het project
  • Introductie van het project
  • Transport naar het project vanaf de luchthaven en vervoer tussen accommodatie en projecten

Daarnaast zijn er fondsen nodig om het project draaiende te houden. Jouw geld wordt dan bijvoorbeeld gebruikt om het duikmateriaal te onderhouden en de vaste en lokale medewerkers van het project te kunnen betalen. 

Door deel te nemen geef je dus niet alleen jouw tijd en inzet aan een project, maar ook de nodige financiële steun.

Wat zit er inbegrepen in het project?

Accommodatie is altijd inbegrepen. Wat voor accommodatie dat is, verschilt enorm per project. Verwacht dat het basic accommodatie kan zijn, maar je zult over het algemeen altijd bij de andere vrijwilligers overnachten. 

Eten is meestal inbegrepen. In veel gevallen zijn drie maaltijden inbegrepen en soms alleen bepaalde maaltijden. Houd er rekening mee dat het lokaal eten is. Waarschuw ons als u een vorm van voedselallergie heeft of vegetariër bent. Als het een ongewoon dieet voor je gastheer betekent, kan je worden gevraagd om je eigen eten te koken. 

Waarom zou ik met KILROY marien vrijwilligerswerk gaan doen?

We kiezen onze projecten zorgvuldig uit, je bent er op die manier zeker van dat je bij een project zit dat echt jouw tijd en geld waard is. Daarnaast zijn wij een reisadviesbureau, en kunnen we je helpen bij jouw volledige reis. Of vrijwilligerswerk nu slechts een onderdeel is van jouw droomreis of het hoogtepunt, we kunnen alles eromheen ook voor je boeken, van een vlucht naar de bestemming, tot een rondreis na afloop van het project en een reisverzekering om zeker onderweg te zijn. Wij beantwoorden uw vragen via e-mail en telefoon, maar u kunt ons ook bezoeken in Gent. Het is altijd goed om eerder te boeken wanneer we vaak veel reisadviezen hebben gestart, maar mocht je de wegen voorbij zijn, aarzel dan niet om langs te komen. 

Heb je nog vragen? Stel ze ons!

Dit vonden anderen ervan

Lysanne: “Het was een enorm mooie en onvergetelijke ervaring! Ik heb de eerste weken wel erg moeten wennen aan het basic leven (koude douches, slapen in bamboe hutjes en vooral een leven in de buitenlucht) maar was van tevoren wel al geïnformeerd. De eerste weken heb ik leren duiken en heb ik mijn Open Water en Advanced Open water gehaald. Ik kreeg les van hele fijne instructeurs en voelde me veilig. 

Vervolgens krijg je lessen over het leven in de zee. Super interessant allemaal! Ik kwam bij het 'substrate team'. Dit team verzamelt data over het koraal. Het werk vond ik in het begin nog best lastig (op je kop in het koraal hangen en identificeren welk koraal je ziet en wat de staat ervan is). Hoe geweldig is het om elke dag te mogen duiken tussen al het mooie leven in de zee. Elke dag zag ik wel weer iets bijzonders! 1x per week deden we ook een beach en een ocean cleanup. Dit is best zwaar in de felle zon maar geeft ook veel voldoening om het strand weer schoon te zien nadat we al het afval hebben verwijderd. Daarnaast heb ik ook veel plezier gehad tijdens de community day, waarbij we educatieve spelletjes deden met lokale kinderen.”

Waarom vrijwilligerswerk via KILROY?

Veiligheid
We werken al jaren samen met onze betrouwbare partners wereldwijd, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit en veiligheid van je geboekte activiteit. Dat hebben wij al voor je gedaan.
We zijn er altijd voor je
We blijven zowel voor, tijdens als na je reis in contact met je. Dus mocht er iets gebeuren of je wilt iets wijzigen, dan zijn we er voor je.
Vooruit plannen
Vrij reizen is natuurlijk de fijnste manier van reizen, maar het bespaart je kostbare reistijd als we van te voren samen enkele praktische zaken uitzoeken.

Alle mariene vrijwilligersprojecten

Niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Bekijk alle activiteiten

Maritiem vrijwilligerswerk

Als jij jezelf al maritiem vrijwilligerswerk ziet doen, dan vind je hier wat inspiratie

Aankomende evenementen

Vul alle velden in

Sluit
Contact
E-mail

Weet je al precies waar je naartoe wil reizen of heb je nog geen idee? Mail ons en wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag.

Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor je bericht. We gaan er snel mee aan de slag en laten je binnenkort iets weten. De wereld gaat weer beetje bij beetje open en veel reizigers zijn plannen aan het maken. Door deze drukte kan het iets langer duren voordat we je bericht kunnen beantwoorden.

Onze mails zijn ook gek op reizen, het kan daarom zijn dat ons antwoord in jouw spambox terecht zal komen. Hou die voor de zekerheid dus ook even in de gaten!

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

Afspraak maken

Ben je bezig met je volgende reis? Maak een afspraak met onze reisspecialisten om jouw droomreis samen te stellen. Onze winkel in Gent is open op afspraak van maandag tot vrijdag. Je kunt ook een video- of belafspraak plannen met een van onze reisspecialisten.

  • {{ officeOption }}
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor jouw aanvraag en interesse in een reis met ons. 

Een afspraak is pas definitief als wij jou hebben gecontacteerd met een uiteindelijke datum en tijdstip. 

We verheugen ons erop samen een toffe reis met jou samen te stellen! 

 

Let op! Onze mails zijn net als wij gek van reizen. Hou daarom ook je spam in de gaten.

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?