{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Vrijwilligerswerk in het buitenland F.A.Q.

Vrouwelijke vrijwilliger met kindje
twee kindjes van vrijwilligersproject

Veelgestelde vragen over vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk kan zowel fysiek als mentaal een uitdaging zijn. Als je het wil doen, moet je je  voorbereiden en geïnteresseerd zijn in het leren over een nieuwe cultuur. Er komen vaak een paar vragen op als iemand denkt aan vrijwilligerswerk, daarom hebben we de meest gestelde vragen over onze projecten en het werk zelf proberen bundelen.

Waarom zou ik vrijwilligerswerk overwegen?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen als je vrijwilligerswerk wil doen, is waarom je dit wil doen. Het is belangrijk om te beseffen dat het geen vakantie is zoals een andere en dat er van je verwacht wordt dat je elke dag werkt (meestal niet in het weekend) en je inzet voor wat je doet.

Hoe lang moet ik vrijwilligerswerk doen?

Onze projecten variëren van 1 week tot ongeveer 30 weken. Elk project heeft een bepaalde minimale verblijfsduur, het is aan jou of je langer wil blijven en hoeveel langer. Onze ervaring is dat hoe langer je op een project blijft, hoe meer je eraan hebt, omdat je het project beter begrijpt en meer verantwoordelijkheden krijgt.

Welke kwaliteiten moet ik hebben als vrijwilliger?

Het belangrijkste is dat je openstaat voor nieuwe culturen en ervaringen, flexibel, proactief en vastberaden bent om hard te werken, want het leven kan veel harder zijn dan thuis. De meeste projecten worden gerund door lokale non-profit organisaties. De middelen van de projecten zijn zeer schaars, hierdoor kan een project soms wat meer of minder georganiseerd zijn.

De enige taal die je nodig hebt om deel te nemen aan onze projecten is Engels. Zowel voor de communicatie met je medevrijwilligers als om niet-Engelssprekende gemeenschappen een kans te geven hun taalvaardigheid te oefenen. Op de meeste projecten in Zuid- en Midden-Amerika is een basiskennis van het Spaans of Portugees vereist. Lessen zijn voor en tijdens je vrijwilligerswerk beschikbaar.

Onthoud tenslotte dat wat je doet een stukje is in een grote puzzel en dat alle stukken even belangrijk zijn, hoe klein of groot ze ook zijn. Het kan soms voelen als onbeduidend werk, maar het kan wel cruciaal zijn voor het project!

Hoe maak ik een verschil?

Onze vrijwilligers investeren hun tijd en energie om het milieubewustzijn op lokaal en mondiaal niveau te vergroten, ondersteunen in onderwijsinitiatieven, zorgen voor een veilige omgeving voor kleuters en bieden de broodnodige hulp bij de vele repetitieve maar noodzakelijke taken in de dagelijkse gang van zaken in dierenopvangcentra. Het positieve effect voor, tijdens en na het vrijwilligerswerk mag je niet onderschatten. Met de juiste verwachtingen en een open flexibele houding kan een vrijwilliger helpen overbelaste middelen te verlichten, inspireren, motiveren en een positief rolmodel bieden.

Wat is inbegrepen bij de vrijwilligersprojecten?

Accommodatie is altijd inbegrepen. Het is een basiswoning in een vrijwilligershuis of een hostel met stapelbedden. Soms kan je ervoor kiezen om bij een familie te verblijven (homestay) of een tweepersoonskamer te delen met een andere vrijwilliger. Bij sommige projecten is het ook mogelijk om extra te betalen voor een privékamer.

Soms is al het eten inbegrepen en soms slechts een deel van de maaltijden. Het is eenvoudig eten, dus vergeet niet om ons van tevoren te vertellen of je allergisch bent aan bepaalde zaken. 

Vervoer tussen de accommodatie en het project is meestal inbegrepen (er kunnen uitzonderingen zijn). In de meeste gevallen is ook de transfer van het vliegveld naar de accommodatie inbegrepen.

Aangezien de projecten per land en regio sterk verschillen, is het belangrijk dat je onze reisadviseurs vraagt naar de details van jouw project.

Moet ik een specifieke opleiding of werkervaring hebben om vrijwilliger te worden?

Nee, bijna iedereen kan een goede vrijwilliger zijn en een handje helpen. Maar het is altijd goed om ons te laten weten wat je studeert of graag doet, zodat we kunnen proberen een vrijwilligerstaak te vinden die past bij jouw vaardigheden en studie.

Moet ik geld of geschenken meenemen naar het project?

Vermijd het geven van contant geld als geschenk. Als je toch iets wilt geven, is het beter om kleding, potloden of boeken mee te nemen of spullen te kopen als je aankomt en zo de lokale economie te steunen. Terwijl je aan het project werkt, kun je met je lokale coördinator bespreken of je een fondsenwerving voor het project moet starten of hoe je via bestaande sociale structuren kunt bijdragen.

Kan ik niet gewoon reizen en ter plaatse een vrijwilligersproject zoeken?

Dat kan, maar we raden het niet aan. Je weet niet of het project waarvoor je werkt legitiem is, de organisatie kan geld in eigen zak steken. Het is ook erg moeilijk om uit te vinden of het project ook langetermijndoelstellingen heeft en voldoet aan de behoeften van de lokale gemeenschap en de reizigers. Als je jouw vrijwilligersproject via KILROY regelt, staan wij achter je als er iets misgaat. We bieden je ook ondersteuning voor, tijdens en na je verblijf. We bezoeken en controleren alle projecten, zodat we achter onze reizigers kunnen staan.

Waar kan ik vrijwilligerswerk doen?

We hebben een aantal fantastische projecten voor gemeenschapsvrijwilligerswerk, natuurbehoud, bescherming van de zee en het wild over de hele wereld. Bekijk al onze vrijwilligersprojecten hier.

Waarom vrijwilligerswerk met KILROY?

Veiligheid
We werken al jaren samen met onze betrouwbare partners wereldwijd, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit en veiligheid van je geboekte activiteit. Dat hebben wij al voor je gedaan.
We zijn er altijd voor je
We blijven zowel voor, tijdens als na je reis in contact met je. Dus mocht er iets gebeuren of je wil iets wijzigen, dan zijn we er voor je.
Vooruit plannen
Vrij reizen is natuurlijk de fijnste manier van reizen, maar het bespaart je kostbare reistijd als we van tevoren samen enkele praktische zaken uitzoeken.

Waar droom jij van?

Niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Bekijk alle activiteiten {{ mdiChevronRight }}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?