Boek een vliegticket

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar (stoel)

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's < 2 jaar (schoot)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Dit veld moet ingevuld worden

9 Alleen op deze data Economy

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar (stoel)

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's < 2 jaar (schoot)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten
{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Help
Zoek naar bestemmingen, activiteiten, rondreizen, reisinspiratie, etc.

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Niet gevonden naar wat je op zoek was?

Neem contact op met ons, wij helpen je graag verder op weg.

Vrijwilligerswerk in Zuid-Amerika

Doe vrijwilligerswerk in Zuid-Amerika
Doe vrijwilligerswerk in Zuid-Amerika

Vrijwilligerswerk in Zuid-Amerika

Altijd al je steentje bij willen dragen aan de ontwikkeling van de lokale gemeenschap? Wil jij de handen uit de mouwen steken om kinderen te helpen, dieren te verzorgen of de natuur te beschermen? Wil jij Spaans leren en dit toepassen? Dan is vrijwilligerswerk in Zuid-Amerika iets voor jou. Zo beleef je jouw reis door Zuid-Amerika op een unieke manier!

Vrijwilligerswerk doen? Kom eens langs!

Vrijwilligersprojecten in Zuid-Amerika

In Zuid-Amerika kan je natuurlijk heel wat verschillende soorten projecten vervoegen om jouw bijdrage te leveren. Zo kan je:

  • Les geven aan kinderen (Engles, surf, sport...)
  • In een naschoolse opvang voor straatkinderen werken als vrijwilliger
  • Helpen in een kleuterschooltje
  • Wilde dieren verzorgen in een opvang- en rehabilitatiecentrum
  • Biologen helpen data verzamelen en verwerken over walvissen
  • Als vrijwilliger helpen in een soepkeuken
  • Aan de slag gaan voor natuurbehoud op de Galapagos eilanden
  • Leer Spaans en werk als vrijwilliger

Heel wat opties dus! Ben je nog niet zeker welk project voor jou geschikt is? Geen probleem! Wij helpen je graag verder.

Vrijwilligerswerk tijdens jouw reis door Zuid-Amerika

Er zijn verschillende vrijwilligersprojecten in Zuid-Amerika. Door deel te nemen aan een van de vrijwilligersprojecten in Zuid-Amerika draag je met je eigen kennis en inzet bij en leer je de bevolking van een andere kant kennen, dan wanneer je als toerist het gebied zou bezoeken. Het is steeds een hele toffe manier om je reis door Zuid Amerika te starten. Zo heb je meteen een startpunt waar je de taal kan leren en ook de cultuur rustig kan ontdekken. Hierna kan je de streek een pak makkelijker doorreizen omdat je al goed weet wel of niet kan, hoeveel je geld er waard is en hoe de cultuur juist in elkaar zit.

Spaans leren als vrijwilliger

Zonder Spaans geraak je in Zuid-Amerika niet zo ver. Als je dat nog niet spreekt is het dus een goed idee om in het begin van de reis even Spaanse lessen te volgen. Zo leer je deze prachtige taal snel spreken omdat je er volledig in wordt ondergedompeld. Je kan les krijgen in groep, privé of zelfs al reizend! Bijvoorbeeld door drie weken door Ecuador te reizen en op drie verschillende plaatsen les te krijgen, gecombineerd met een pak avontuurlijke activiteiten zoals ziplinen, surfen... Je kan vaak ook je lessen combineren met het vrijwilligerswerk zodat je die kennis elke dag goed bij kan schaven terwijl je die in de praktijk al gebruikt.

Bekijk al onze taalcursussen

Wat maakt iemand een goede vrijwilliger?

Als vrijwilliger is het belangrijk dat je initiatief neemt, open staat voor avontuur en niet terugdeinst voor hard werken. Het kan zijn dat je accommodatie erg basic is en dat je elke dag heel vroeg aan de slag moet. Daarmee zijn de leefomstandigheden, het ritme, de cultuur, de taal en de weersomstandigheden allemaal anders dan wat je hier in België gewend bent. Het is toffer als je daarin een beetje open-minded en flexibel bent, zodat je altijd zo goed mogelijk kunt reageren in onverwachte situaties. 

Hoelang duurt een vrijwilligersproject?

Dat is per project erg verschillend. Het is belangrijk dat je de tijd hebt om alles goed te leren over het project waar jij vrijwilliger bent en ook genoeg de tijd hebt om jouw steentje bij te dragen aan het project. Daarvoor is er voor elk project een minimum aantal dagen vereist dat je bij het project moet zijn. Dit minimum aantal dagen is terug te vinden op de pagina's van alle verschillende projecten die je hieronder terug vindt. Hoe lang je wilt blijven is natuurlijk aan jou, en hoe verknocht je raakt aan de ongerepte natuur, rijke cultuur en geschiedenis. Ook de prijzen zijn bij elk project vermeld. 

Waarom moet ik betalen voor vrijwilligerswerk?

Een vraag die heel vaak gesteld wordt is waarom vrijwilligerswerk geld kost. Dat je die vraag hebt is heel begrijpelijk, je gaat tenslotte werken tijdens je vakantie, hoezo zou je dan nog moeten betalen?

We moeten je teleurstellen, vrijwilligerswerk in het buitenland is jammer genoeg niet gratis. Het ultieme doel voor veel projecten is de zelfredzaamheid van lokale gemeenschappen bevorderen of de natuur en bedreigde diersoorten beschermen. De projecten die wij aanbieden worden nauwelijks of niet gefinancierd door overheden. Om het doel succesvol te kunnen bereiken is dus geld nodig. 

De projecten kunnen vooral bestaan door de donaties en inzet van vrijwilligers. Het geld dat je betaalt wordt gebruikt om jou een veilig verblijf en goede begeleiding te bieden. Daarnaast zijn er fondsen nodig om het project draaiende te houden. Jouw geld wordt dan bijvoorbeeld gebruikt om klaslokalen te onderhouden, onderwijsmateriaal of eten voor dieren in opvangcentra te kopen, onderzoeksmaterialen aan te schaffen en het salaris van lokale werknemers te betalen.

Door deel te nemen geef je dus niet alleen jouw tijd en inzet aan een project, maar ook de nodige financiële steun.

Wat zit er inbegrepen in het project?

Accommodatie is altijd inbegrepen. Verwacht dat het een basic accommodatie kan zijn. Bij sommige projecten kun je kiezen of je bij een gastgezin, in een hostel of in een vergelijkbare accommodatie met andere vrijwilligers wil overnachten. Soms kan je bijbetalen voor een privékamer.

Eten is meestal inbegrepen. Gewoonlijk zijn drie maaltijden inbegrepen, maar soms moet je er ook een paar zelf voorzien. Houd er rekening mee dat het lokaal eten is. Waarschuw ons als je een allergie hebt of vegetarisch eet. Als het een ongewoon dieet is voor je gastheer, kan het zijn dat je je eigen eten moet koken.  

Waarom zou ik met KILROY vrijwilligerswerk in Zuid-Amerika gaan doen?

We kiezen onze projecten zorgvuldig uit, je bent er op die manier zeker van dat je bij een project zit dat echt jouw tijd en geld waard is. Daarnaast zijn wij een reisbureau, en kunnen we je helpen bij jouw volledige reis. Of vrijwilligerswerk nu slechts een onderdeel is van jouw droomreis of het hoogtepunt, we kunnen alles eromheen ook voor je boeken, van een vlucht naar de bestemming, tot een rondreis na afloop van het project en een reisverzekering om zeker onderweg te zijn. 

Wij beantwoorden al jouw vragen graag via e-mail en telefoon, maar je kunt ons ook bezoeken in Gent. 

E-mail ons

Waarom vrijwilligerswerk met KILROY?

Veiligheid
We werken al jaren samen met onze betrouwbare partners wereldwijd, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit en veiligheid van je geboekte activiteit. Dat hebben wij al voor je gedaan.
We zijn er altijd voor je
We blijven zowel voor, tijdens als na je reis in contact met je. Dus mocht er iets gebeuren of je wil iets wijzigen, dan zijn we er voor je.
Vooruit plannen
Vrij reizen is natuurlijk de fijnste manier van reizen, maar het bespaart je kostbare reistijd als we van tevoren samen enkele praktische zaken uitzoeken.

Alle vrijwilligersprojecten in Zuid-Amerika

Niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Bekijk alle activiteiten

Vul alle velden in

Oeps! Je bent per ongeluk beland op de verkeerde bestemming. Nou bestaat er op reis geen "verkeerde" bestemming, maar online vragen we je toch om het even opnieuw te proberen ;)

Sluit
Contact
E-mail

Weet je al precies waar je naartoe wil reizen of heb je nog geen idee? Mail ons en wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag.

Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor je bericht. We gaan er snel mee aan de slag en laten je binnenkort iets weten. De wereld gaat weer beetje bij beetje open en veel reizigers zijn plannen aan het maken. Door deze drukte kan het iets langer duren voordat we je bericht kunnen beantwoorden.

Onze mails zijn ook gek op reizen, het kan daarom zijn dat ons antwoord in jouw spambox terecht zal komen. Hou die voor de zekerheid dus ook even in de gaten!

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

Afspraak maken

Ben je bezig met je volgende reis? Maak een afspraak met onze reisspecialisten om jouw droomreis samen te stellen. Onze winkel in Gent is open op afspraak van maandag tot vrijdag. Je kunt ook een video- of belafspraak plannen met een van onze reisspecialisten.

  • {{ officeOption }}
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor jouw aanvraag en interesse in een reis met ons. 

Een afspraak is pas definitief als wij jou hebben gecontacteerd met een uiteindelijke datum en tijdstip. 

We verheugen ons erop samen een toffe reis met jou samen te stellen! 

 

Let op! Onze mails zijn net als wij gek van reizen. Hou daarom ook je spam in de gaten.

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?