{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


10 dingen die je je af vraagt voor je eerste wereldreis

general-theme

Antwoorden op 10 vragen die je zeker zult hebben voor je eerste wereldreis!

Wanneer je op (wereld)reis gaat, komen er ontzettend veel vragen op je af. Wij geven je alvast 10 vragen die je zeker tegen gaat komen en geven je wat handvatten die je kunnen helpen bij het zoeken naar het antwoord. Veel succes met de voorbereiding!

Stel je eigen wereldreis samen!
Laat ons weten welke bestemmingen je graag zou willen zien, en wij maken een ticket op maat voor je!
Begin hier

1. Hoe kan ik zo goedkoop mogelijk de wereld rondreizen?

Begin op tijd te plannen! Dat kan je heel veel geld schelen. Vluchten worden namelijk duurder naarmate er meer mensen de vlucht hebben geboekt en er dus minder beschikbaarheid is op de vluchten. Begin je op tijd, dan is een reis rond de wereld helemaal niet zo duur als je zou denken. We raden je aan om ongeveer 10 maanden voor vertrek te beginnen met het plannen van je wereldreis. Zie je de bomen door het bos niet meer, of wil je gewoon graag wat advies? Stuur ons een bericht en wij helpen je graag. Wij kunnen vluchten combineren die je zelf niet online kunt vinden, wat soms een pak goedkoper uitpakt voor jou.

Extra tip: Spaar toch altijd net iets meer dan je denkt te besteden, zo ben je altijd voorbereid op onvoorziene kosten onderweg. Hier vind je 9 tips om te sparen voor jouw droomreis!

2. Hoeveel bestemmingen kan ik zien?

Moet je kiezen tussen veel bestemmingen op korte tijd, of langer op minder bestemmingen blijven? Dan zullen wij altijd het laatste aanraden. Hoe lang je nodig hebt hangt natuurlijk van bestemming tot bestemming af, maar je leert een bestemming pas echt kennen wanneer je er wat langer  kunt verblijven. Hoe meer bestemmingen je in een kortere tijd ziet, hoe minder je die bestemmingen echt zult beleven. 

Extra tip: Maak een lijst van landen die je echt graag wilt zien op jouw reis (jouw bucketlist) en bekijk of je die kunt combineren in een wereldreis. 

3. Wat boek ik van te voren?

Welke dingen je van te voren boekt is aan jou. Dat ligt meestal aan de tijd die je hebt op bestemmingen en hoe vrij je wilt zijn op reis. Er zijn enkele opties:

  • Boek alle vluchten, accommodaties en activiteiten van tevoren, zodat je op reis weinig zorgen hebt, maar je ook niet veel impulsieve zijsprongen kunt maken. Je kunt wel veel geld besparen door er vroeg bij te zijn.
  • Boek vluchten en een paar dagen accommodatie op elke bestemming die u aankomt met het vliegtuig. Dan heb je wat vertrouwen, maar ook de mogelijkheid om onderweg spontaan te zijn.
  • Boek een enkeltje naar het paradijs en neem de rest zoals die komt! Houd er wel rekening mee dat enkele landen je niet binnenlaten zonder een retourticket en dat er in het hoogseizoen tickets, toffe accommodaties en activiteiten kunnen zijn uitverkocht of volgeboekt. Flexibele vluchten die je kunt wijzigen tegen een kleine vergoeding, zijn een goede optie voor wat extra vrijheid.

Extra tip: Wanneer je bij ons boekt raden we aan om, wanneer mogelijk, je binnenlandse vluchten direct met de internationale vluchten te boeken op één boeking. De verantwoordelijkheid van de luchtvaartmaatschappijen is dan groter, waardoor zij er alles aan zullen doen dat jij je aansluitende vlucht niet mist. Geloof ons, we spreken uit ervaring!

4. Wat moet ik me afvragen voor ik boek?

5. Kan ik geld verdienen terwijl ik reis?

Wil jij liever reizen met werken combineren? Dat kan zeker met een Working Holiday visum in Australië, Nieuw-Zeeland, Canada of Amerika. Het is een leuke manier om een land op een andere manier te leren kennen. 

Extra tip: Verwacht niet dat je met meer geld thuis komt dan je ging, meestal spendeer je wat je verdient aan leuke dingen doen tijdens het reizen (en waarom zou je het niet doen, nu je er toch bent?) 

6. Wat is de beste manier om te reizen?

Treinen, bussen en boten geven je een heel andere reiservaring dan vliegtuigen. We raden je aan zoveel mogelijk met lokaal vervoer over land te reizen, mits het veilig is. Mocht je hierover niet zeker zijn, kunnen wij je altijd helpen met het bedenken hoe je van A naar B komt.  

7. Hoe kan ik een land zo uniek mogelijk verkennen?

Je hebt verschillende manieren om een land te ontdekken:

  • Je kunt met andere backpackers hangen en toffe dingen doen om de omgeving te verkennen. Je bent dan extra vrij in wat je doet en kunt samen beslissen wat de leukste activiteiten in de buurt zijn. 
  • Ontdek het land met een lokale gids aan je zijde. Bij een rondreis met lokale gids ontdek je namelijk pas echt de cultuur. De mooie verhalen van de gids, de communicatie via jouw gids met de lokale bevolking en de lokale beleving door bij een gezin thuis te slapen of te dineren. Intensiever dan dat kun je een land niet ontdekken. Misschien hebben wij de ultieme rondreis voor jou?
  • Ook kun je onderweg vrijwilligerswerk gaan doen met dieren, kinderen of de natuur. Dit is een geweldige ervaring die je een heel ander perspectief biedt op de wereld waar je doorheen aan het reizen bent. Ondertussen kun je ook iets teruggeven aan de gemeenschap door hen te helpen. 

8. Waarom zou ik met een reisbureau als KILROY reizen?

Wij zijn zelf dagelijks bezig met reizen, en hebben zelf veel gereisd en daardoor ervaring met vrijwel alles wat we jou op reis kunnen bieden. Voor je reis kunnen we samen met jou de planning opmaken. Mocht er iets zijn tijdens jouw reis, kun je ons altijd bereiken en na de reis horen we graag van je hoe het is geweest. We houden ervan om over reizen te praten en geven je graag al onze beste tips. Wil jij met ons een babbeltje maken? Stuur ons dan gewoon eens een mailtje.

9. Moet ik cash mee nemen op reis?

Het is altijd handig om een beetje geld te hebben in de lokale munteenheid wanneer je in een nieuw land landt, maar dat kun je bijna altijd op de luchthaven afhalen. Haal echter niet te veel af wanneer je in een land komt waar je ook met creditcard of bankkaart kunt afrekenen, dat kost vaak minder geld dan het afhalen van geld, maar check dat voor de zekerheid ook even bij je bank.

Extra tip: Neem altijd een creditcard mee zodat je een vervanger hebt als je om wat voor reden dan ook je bankkaart kwijt bent.

10. Wat moet ik regelen voor ik op reis ga?

  • Controleer allereerst of al je gegevens kloppen van je boekingen!
  • Je internationale paspoort (rode boekje) is het allerbelangrijkste document dat je bij je hebt op reis, bekijk daarom zeker of je paspoort nog lang genoeg geldig is, dat is in sommige landen nog 6 maanden na vertrek uit het land. 
  • Check of je visa nodig hebt en of je die al na kunt vragen. 
  • Soms weet je van te voren nog niet of je een auto zal gaan besturen op reis, neem voor alle zekerheid een internationaal rijbewijs mee.
  • Bekijk ook of je inentingen nodig hebt voor de landen die je gaat bezoeken

Weten hoe je dit doet? Dat lees je hier.

Dan rest ons enkel je nog een hele toffe reis te wensen!

alt

Stel je eigen reis samen!

Wil jij je eigen reis samenstellen? Zo doe je dat:

  1. Jij vertelt ons waar je heen wilt en wat je graag wilt doen en zien
  2. Wij gaan op zoek naar de leukste opties en beste prijzen
  3. Samen stellen we de reis van je dromen samen!

We controleren je reisschema, helpen je om dit binnen jouw opgegeven budget te realiseren én delen onze reistips met je. Helemaal gratis en helemaal vrijblijvend.

Begin hier

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?