{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


14 tips voor een roadtrip in Amerika

14 tips voor een roadtrip in Californië | KILROY

14 tips voor een roadtrip in Amerika

Auto-en camperverhuur
Wij helpen je bij het vinden van de beste campervan en routes voor je roadtrip in de VS.
Canada & USA

1. Aantal kilometers

Soms is het lastig te bepalen hoeveel kilometers je kunt maken tijdens een roadtrip. De gouden regel bij roadtrips is dat je gemiddeld 200-300 kilometer per dag kunt rijden. Er zijn namelijk ook dagen dat je niet rijdt. In 17 dagen kun je best uitgaan van zo'n 2000-3000 km. Maar, het is en blijft natuurlijk jouw eigen schema dat bepalend is. Sommige mensen rijden 2 of 3 dagen aan een stuk door, om vervolgens 5 dagen lekker bij te komen. Bekijk onze roadtrip suggesties door Amerika.

2. Type auto

In Amerika is alles groot, dus ook de auto's. Als je niet teveel kosten wilt maken is het belangrijk dat je meteen de juiste klasse huurauto boekt. Veel reizigers die in eerste instantie kiezen voor autoverhuur in de economy-klasse, gaan ter plaatse toch voor een auto uit een hogere klasse. Een upgrade ter plekke is duur, dus bedenk je van tevoren wat voor soort auto het meest geschikt is. Bekijk onze campervans hier.

3. Brandstof

Vroeger was brandstof in Amerika bijna goedkoper dan water, maar tegenwoordig is dat niet meer zo. Een gallon van 3,75 liter kost 3,10-3,80 US dollar, wat gelijk staat aan ongeveer één US dollar per liter. Een huurauto rijdt 10-12 kilometer op een liter. Reken maar uit!

 Tips voor een roadtrip in Californië | KILROY

4. Parkeren

Net zoals in België is parkeren in de grote steden ontzettend duur. Voor parkeren in San Francisco, Los Angeles, New York en Washington D.C. betaal je al snel zo'n 20 tot 50 US dollar per dag.

5. Auto ophalen

Ben je net aangekomen en blijf je nog even in de stad? Laat de huurauto dan nog even staan. 's Avonds laat rijden in een onbekende auto in een vreemde stad is niet verstandig als je een jetlag hebt.  Bovendien is het ook enorm duur om een geparkeerde auto te hebben in de grote steden van de Verenigde Staten.

6. Cabrio of toch maar niet

Het klinkt geweldig om door een stad te cruisen en van het weer te genieten vanuit een auto met open dak. Let op dat deze auto's een kleinere kofferbak hebben en bovendien meer benzine verbruiken.

Tips voor een roadtrip in Amerika | KILROY

 

7. Roadtrip van kust naar kust

Bij een roadtrip van kust tot kust, kun je het best van het westen naar het oosten (Californië tot New York) rijden. Dit is namelijk veel goedkoper dan rijden in de tegenovergestelde richting. De huurprijzen liggen veel lager aangezien de meest populaire route van oost naar west is

Voorbeeld (roadtrip van 40 dagen)
Los Angeles - Manhattan: 2306 USD
Manhattan - Los Angeles: 3554 USD
Een verschil van maar liefst 1248 USD.

8. Highway 101

De beste manier om de prachtige kustlijn in Californië te zien is een roadtrip over Highway 101. Als je van San Francisco naar Los Angeles rijdt, dan rijd je aan de kant van Highway 101 die langs de zee loopt. Zo heb je een geweldig uitzicht op de oceaan en kan je uitstappen bij de uitkijkpunten. Maak je de roadtrip andersom, dan heb je een veel minder spectaculair uitzicht en kijk je op de bergen langs de weg.

Tips voor een roadtrip door Amerika | KILROY

9. Accommodatie

Als je na een lange vlucht bent geland, heb je waarschijnlijk geen zin meer om lang naar accommodatie te zoeken. Boek de accommodatie van te voren bij je heen- en terugvlucht. Ook is het handig accommodatie te boeken op de drukkere, duurdere plekken zoals Las Vegas. Je zult zien dat je tijdens jouw roadtrip veel motels en campings langs ziet komen, van te voren boeken is meestal niet nodig.

10. Overnachten op bijzondere plekken

Ben je op pad met een camper of campervan, dan kan je slapen waar je wil. Zo wordt je 's morgens wakker met de zon op je gezicht met prachtig uitzicht. En dat levert je plaatjes als deze op als je na Californië verder de VS in rijdt richting Monument Valley.

Tips voor een roadtrip in Amerika | KILROY

11. Over de grens

Als je een auto huurt in de Verenigde Staten, is het geen probleem Canada te bezoeken. Bekijk van tevoren even of je de huurauto ook in Canada kan inleveren of niet. Je kunt echter niet zomaar de grens bij Mexico oversteken. 

12. Tolwegen

Wij zijn het niet gewend van tol te betalen in ons belgenlandje, maar in de Verenigde Staten is tol vragen zeer gebruikelijk. Zorg ervoor dat je wat muntjes en briefjes klaar hebt liggen.

13. Navigatie

Rijden wordt een stuk makkelijker als je over een navigatiesysteem beschikt. Je hebt verschillende opties: download een kaart van Amerika op jouw eigen navigatiesysteem, huur een navigatiesysteem of koop er een bij Walmart.

Tips voor een roadtrip in Amerika | KILROY

14. Eten en drinken bewaren

Als je toch in de Walmart bent voor een navigatiesysteem, koop dan ook meteen een koelbox. Zo blijven je drankjes en snacks lekker koel onderweg. 

alt

Stel je eigen reis samen!

Wil jij je eigen reis samenstellen? Zo doe je dat:

  1. Jij vertelt ons waar je heen wilt en wat je graag wilt doen en zien
  2. Wij gaan op zoek naar de leukste opties en beste prijzen
  3. Samen stellen we de reis van je dromen samen!

We controleren je reisschema, helpen je om dit binnen jouw opgegeven budget te realiseren én delen onze reistips met je. Helemaal gratis en helemaal vrijblijvend.

Begin hier

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?