{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Top 8 safari's in Afrika

Op safari in een overland truck op de savanne in Serengeti, Tanzania

Top 8 safari's in Afrika

Op safari gaan is gegarandeerd een geweldige ervaring. Wil je weten waar je moet zijn in Afrika voor een safari of ben je aan het twijfelen of dit wel wat voor jou is? Bekijk dan deze acht nationale parken in Afrika. Wedden dat je dan bent overtuigd!

De top 8 nationale parken in Afrika (volgens ons): 

1. Masai Mara National Reserve - Kenia
2. Chobe National Park - Botswana
3. Kruger National Park - Zuid-Afrika
4. Serengeti National Park - Tanzania
5. Bwindi Impenetrable National Park - Oeganda
6. Etosha National Park - Namibië
7. Hwange National Park - Zimbabwe
8. Addo Elephant National Park - Zuid-Afrika

#1 Masai Mara National Reserve, Kenia

Highlight: Beste safari van Afrika (Bonus: The Great Migration)

De Masai Mara staat met stip op nummer één van beste safari's van Afrika. Het reservaat wordt door velen zelfs beschouwd als het beste ter wereld. Het is dan ook de grootste attractie van Kenia. De Masai Mara is een eindeloze savanne vol met wilde dieren en een landschap van wereldklasse. Zoals eerder al verteld, vindt hier De Grote Trek plaats. Miljoenen gnoes, zebra's en gazellen bezetten tussen juli en oktober deze vlakte op zoek naar voedsel. Het is de thuisbasis van grote roofdierenpopulaties zoals leeuwen, luipaarden en cheeta's. Het maakt niet uit of je eerder op safari bent geweest. Een safari in de Masai Mara is als geen ander!

Meer over safari's in Kenia

Leeuwin met welpen in het Masai Mara nationaal park in Kenia

#2 Chobe National Park, Botswana

Highlight: Een van de grootste olifanten populaties

Chobe National Park in Noordwest-Botswana heeft in verhouding tot andere gebieden één van de hoogste concentraties aan wildlife en heeft de grootste Afrikaanse olifantenpopulatie. Hier leven er zo'n 50.000 van. Tussen 12 en 3 verplaatsen de dieren zich naar de rivier om te drinken en af te koelen. Krokodillen liggen in het water en nijlpaarden zijn aan het badderen, terwijl kuddes olifanten, giraffen en buffels zich verzamelen langs de rivier. Baboons lopen overal, net zoals impala's en koedoe's. Kijk je in de verte dan zie je jakhalzen en leeuwen. En als je geluk hebt ook luipaarden! Probeer dan nog maar eens je focus te houden.

Meer over Botswana

Olifanten tijdens een safari in Chobe National park in Botwana

#3 Kruger National Park, Zuid-Afrika

Highlight: Dicht bij Kaapstad

Zuid-Afrika is de tweede op de lijst van meest bezochte landen van Afrika. Het land heeft meerdere national parks, waaronder het grote Kruger park. Het is Zuid-Afrika's grootste safaribestemming. Een groot voordeel van Kruger is z'n ligging. Het park is gemakkelijk te bereiken vanaf Johannesburg. Daarnaast kan je dit park ook bezoeken met je eigen auto. Maak het geheugenkaartje van je camera leeg voordat je vertrekt, want die staat na de safari vol nijlpaarden, leeuwen, cheeta's. luipaarden, neushoorns en meer wildlife.

Meer over het Kruger NP

Zebra's in het Kruger National Park

#4 Serengeti National Park, Tanzania

Highlight: The Great Migration

Serengeti National Park ligt in het noorden van Tanzania en wordt door velen bezocht. En niet zonder reden. Dit park is schitterend. Serengeti is de thuisbasis van de grootste dierenpopuluaties ter wereld. Serengeti heeft toegang tot de Masai Mara, waar De Grote Trek plaatsvindt. Om deze trek met eigen ogen te zien, kan je het best in juli/augustus en november/december het park bezoeken. Het is megaspectaculair om hordes wilde dieren de Mara Rivier, vol met krokodillen, te zien oversteken. Nog een ander hoogtepunt van Serengeti is dat hier de grootste leeuwenpopulatie van Afrika leeft. Goeie kans om deze te zien in de savanne dus. En als je wilt, kan je dit ook nog eens vanuit een luchtballon doen.

Meer over safari's in Tanzania

Luchtballonnen vliegen over de savanne met zebra's in Tanzania, Afrika

#5 Bwindi Impenetrable National Park, Oeganda

Highlight: Regenwoud en berggorilla's

Een van de meest bekende national parks in Oost-Afrika is Bwindi Impenetrable National Park. Hier leeft bijna de helft van alle overlevende berggorilla's van de wereld. Dus als je een groot fan bent van deze apensoort, dan moet je in Oeganda zijn! Naast berggorilla's vind je hier ook 120 andere soorten zoogdieren, zoals olifanten en chimpansees. Het leven in het regenwoud kan hier best lastig zijn voor deze dieren. Regenwoud? Ja, het regent hier tot 2,5 meter per jaar!

Meer over safari's in Oeganda

Gorilla in het Bwindi Impenetrable National Park

#6 Etosha National Park, Namibië

Highlight: Een zekere plek voor als je de Big 5 wilt zien

Namibië scoort op natuur en wildlife erg hoog. Het is één van de mooiste landen van Afrika dankzij de vele diersoorten en zijn unieke natuur. Etosha National Park behoort thuis in het rijtje van Afrika's beste national parks door de idylische omgeving van het park en de vele drinkplaatsen waar veel wildlife te vinden is. De beste tijd voor een safari in Etosha is tussen april en oktober.

Meer over safari's in Namibië

Giraffen en zebra's aan het drinken in Ethosa National park in Namibië, Afrika

#7 Hwange National Park, Zimbabwe

Highlight: Veel dieren en voornamelijk olifanten

Hwange National Park in Zimbabwe behoort in de top 10 van Afrika's grootste national parks. Het park is de thuisbasis van leeuwen, giraffen, hyena's, cheeta's, luipaarden en de zeer bedreigde Afrikaanse wilde hond, maar het zijn voornamelijk de olifanten die hier het meest voorkomen. Hwange heeft namelijk één van de grootste olifantpopulaties ter wereld. Er leven hier zo'n 40.000 olifanten! De beste tijd om een safari te maken in Hwange NP is tussen juli en oktober.

Meer over Zimbabwe

Twee neushoorns in Matobo national Park in Zimbabwe, Afrika

#8 Addo Elephant National Park, Zuid-Afrika

Highlight: Gemakkelijk toegangkelijk en een perfecte stop tijdens je rondreis in Zuid-Afrika

Addo Elephant National Park is het derde grootste nationaal park van Zuid-Afrika. Het originele olifantengedeelte is in 1931 opgericht toen hier nog maar 11 olifanten leefden. Nu heeft het park een afgesteld ecosysteem en is het de thuisbasis voor meer dan 600 olifanten, leeuwen, buffels, neushoorns, hyena's, luipaarden, antilopen en meerdere zebrasoorten.

Net zoals in het Kruger Park kan je hier zowel met een gids mee als met je eigen auto door het park rijden. De beste safari-ervaring beleef je meestal wel met een gids, die je alle ins en outs kan vertellen over het park, de dieren en hun leefomgeving. Bovendien kan hij of zij als geen ander goed spotten.

Meer over safari's in Zuid-Afrika

Olifanten in het Addo Elephant National Park in Zuid-Afrika

alt

Stel je eigen reis samen!

Wil jij je eigen reis samenstellen? Zo doe je dat:

  1. Jij vertelt ons waar je heen wilt en wat je graag wilt doen en zien
  2. Wij gaan op zoek naar de leukste opties en beste prijzen
  3. Samen stellen we de reis van je dromen samen!

We controleren je reisschema, helpen je om dit binnen jouw opgegeven budget te realiseren én delen onze reistips met je. Helemaal gratis en helemaal vrijblijvend.

Begin hier

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?