{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Taiwan

Reizen naar Taiwan | KILROY
Reizen naar Taiwan | KILROY

Reizen in Taiwan

Jungle, hectische steden, geweldige wandelroutes en 's werelds beste warmwaterbronnen. Taiwan is een van de meest diverse bestemmingen in Azië. Sommige reizigers gaan vanwege het taoïsme, boeddhisme of een van de vele andere oosterse religies naar Taiwan. Andere reizigers gaan er naartoe omdat het Chinese eten hier beter smaakt dan in China zelf en nog anderen bezoeken Taiwan vanwege de nieuwste computergadgets. Het land heeft veel te bieden: mooie landschappen, een rijke cultuur en een gastvrije bevolking.

Kom langs voor jouw reis naar Taiwan

De Taiwanezen leven vooral in de grote steden, waardoor de natuurlijke gebieden ongerept blijven. Het land heeft veel gevarieerde landschappen en bijzondere culturele bezienswaardigheden. Het midden van het eiland bestaat uit een bergachtig gebied, met heldere bergmeren, verborgen watervallen en veel mogelijkheden om prachtige wandeltochten te maken. Trek jouw bergschoenen aan, ga kamperen en wandel langs de winderige kusten, waar je uitkijkt over rotsachtige landschappen en verlaten stranden.

Taipei | Het moderne Taiwan

Taipei is een moderne stad, maar overal blijf je de oude Chinese tradities terugzien. De stad is levendig en erg hectisch door het drukke verkeer, de mensenmassa's en de neonlichten, maar je kan ook plaatsen vinden om te ontspannen. Taiwan staat bekend om haar goede keuken en de drukke avondmarktjes waar je het lekkerste eten kan krijgen voor weinig geld. Proef eens de verse vis die je kan kopen op de Miaokou Keelung Night Market of de bijzonder ruikende tofu op de grote Shilin Night Market. De Longshan tempel  is het equivalent van de Verboden Stad in Beijing en is een must-see voor iedere reiziger die Taipei bezoekt!

Veel beelden van de Chinese dictator Chiang Kai-Shek zijn verwijderd, maar de bombastische Kai-Shek Memorial Hall staat er nog steeds. Hier kun je alles te weten komen over de dictator en een wandeling maken door het aangelegde park. 

Bezienswaardigheden in Taiwan

Lugang | Een levend museum

Lugang was vroeger een welvarend handelscentrum, wat je kan zien aan de rijk versierde tempels en de oude, traditionele gebouwen. Deze tempels en gebouwen vind je in smalle steegjes, maar achter de poorten en hekken gaan grote tuinen schuil. Van de vele indrukwekkende tempels zijn de Longshan en Matsu het mooist.

Oostkust van Taiwan | Suao Hualien Highway

Neem een paar dagen de tijd om over deze mooie snelweg te rijden. Je passeert rotsachtige bergen, traditionele vissersdorpjes en witte zandstranden. Vlakbij het water kan je je tent opzetten en genieten van de mooiste uitzichten van Taiwan. Highway 9 kan je ook nemen, deze gaat via de bergen verder landinwaarts.

De Taroko kloof

De Taroko kloof aan de oostkust is de populairste bezienswaardigheid in Taiwan. Op slechts 20 kilometer stijgt het landschap van zeeniveau naar 3800 meter hoge bergtoppen! Door de 20 kilometer lange kloof loopt een snelstromende rivier en je vindt er prachtige watervallen en rustige warmwaterbronnen. De kloof ligt in het Taroko National Park, waar je veel mooie wandelingen kan maken door het gevarieerde landschap en langs kleine dorpjes. Je kan dit park het best en makkelijkst met de auto verkennen. Eindig een dag in Taroko National Park met een ontspannende duik in de mooie Wenshan warmwaterbronnen.

Beste reistijd Taiwan

Je kan Taiwan beter niet bezoeken tijdens het orkaanseizoen. Dit seizoen loopt van half augustus tot begin oktober. Lagedrukgebieden kunnen zich dan gemakkelijk ontwikkelen tot orkanen. Enkele dagen voordat een orkaan ontstaat, wordt de lucht strakblauw en gaat de zon flink schijnen. Taiwan wordt ongeveer om de vier jaar getroffen door grote orkanen met windsnelheden tot 160 km/u.

Hoogtepunten van Taiwan

Tijdens een reis naar Azië wordt Taiwan vaak overgeslagen, maar dit land is ook zeker een bezoek waard. Reis naar de hoofdstad Taipei, maak kennis met de lokale cultuur en ga de natuur in. Bekijk de onderstaande kaart voor meer reisinspiratie.

Activiteiten in Taiwan

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?