{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Neem een sabbatjaar om de wereld rond te reizen!

vietnam-tt-sapa-girl-planning-discount-cover

Een sabbatjaar van studeren of werk?

Een jaar vrij van school of werk om de wereld rond te reizen? Het is een droom die zeker werkelijkheid kan worden, en je kunt er heel veel van leren. Je kunt tijdens het reizen de tijd nemen om uit te zoeken wat je graag zou willen doen, je netwerk uit te breiden of nieuwe vrienden maken. Wat je allemaal kunt doen tijdens zo'n jaar? Je kunt bijvoorbeeld denken aan backpacken, een Working Holiday of vrijwilligerswerk of een combinatie daarvan. Wat die precies inhouden, dat vertellen we je hier!

Stel je eigen wereldreis samen!
Laat ons weten welke bestemmingen je graag zou willen zien, en wij maken een ticket op maat voor je!
Begin hier

Backpacken rond de wereld

Met een backpack de wereld rondreizen, dat is toch zalig?! Met een backpack kun je op je gemak reizen door landen die hoog op je bucketlist staan. Onderweg ontmoet je nieuwe culturen, zie je prachtige dingen en ontmoet je veel nieuwe mensen. 
Je kunt ervoor kiezen om over de hele wereld te reizen met een geplande route die je van te voren maakt, of je kunt alles open laten voor impulsieve beslissingen. De gulden middenweg is het kiezen voor een wereldticket met flexibele vluchten die je onderweg kunt veranderen als jouw bucketlist ineens verandert. 
Je kunt alles combineren wat jij wilt, misschien wil je je focussen op een bepaald land, een bepaald werelddeel of een bepaalde kant van de wereld, je kunt ook de wereld rondvliegen en zo van alle verschillende culturen wat mee pakken.  
Iedereen heeft verschillende manieren om te reizen, maar voor alle backpackers is het gevoel van vrijheid om te reizen hetzelfde. Je kunt natuurlijk samen met vrienden reizen, maar als je alleen reist, kunnen we je garanderen dat je onderweg veel andere backpackers tegenkomt. In de praktijk ben je dus helemaal niet alleen. Je krijgt nieuwe kennissen van over de hele wereld.

Voordelen van een jaar backpacken

 • Je hebt flexibele opties om je route onderweg te veranderen - dit is jouw jaar, de wereld is open, doe dus wat je wilt!
 • Je kunt nieuwe culturen en landen ontdekken
 • Je zult veel nieuwe mensen ontmoeten en vrienden maken van over de hele wereld
 • Je zult unieke ervaringen hebben en groeien als mens
 • Je maakt herinneringen die je jouw hele leven bij zullen blijven en waar je het nog vaak over zult hebben.

Wil jij een jaar de backpacken en de wereld rondvliegen? Bekijk onze voorbeeld routes of stel je eigen wereldreis samen!

Wil jij meer weten over een Working Holiday?
Je kunt je Working Holiday doen in Australië, Nieuw-Zeeland en Canada.
Lees er hier meer over

Working Holiday

Gebruik je sabbatjaar om te werken tijdens het reizen. Als je tussen de 18 en 30 jaar oud bent, kan je een Working Holiday visum aanvragen voor Australië, Canada of Nieuw-Zeeland. Met Working Holiday visum kun je rondreizen en deze mooie landen ervaren terwijl je tussendoor geld verdient!

De voordelen van een Working Holiday:

 • Je verdient geld tijdens het reizen en bent daarom mogelijk langer weg dan je aanvankelijk had kunnen zijn met je budget
 • Je krijgt waardevolle werkervaring voor je cv
 • Je maakt nieuwe vrienden via je werk
 • Je leert de cultuur op een heel andere manier kennen en krijgt veel nuttige ervaringen

Wil jij graag een Working Holiday doen, maar wil je er graag meer over weten of heb je hulp nodig? Laat het ons weten en wij helpen je graag verder!

Wil jij vrijwilligerswerk doen?
Er zijn veel projecten waar ze jouw hulp heel goed kunnen gebruiken.
Bekijk hier de projecten

Vrijwilligerswerk

Wil jij je horizon verleggen? Wil jij mensen helpen die niet dezelfde welvaart genieten als jij? Dieren die jouw steun nodig hebben? Of werken voor het klimaat? Dan is vrijwilligerswerk misschien iets voor jou.

Het is belangrijk om te beseffen dat vrijwilligerswerk niet zomaar voor de lol is, maar dat er verwacht wordt dat je elke dag zult werken (meestal in het weekend) en geïnteresseerd moet zijn in wat je doet. Met vrijwilligerswerk help je mensen en dieren die het echt nodig hebben.

We kunnen vrijwilligerswerk in het buitenland aanbieden in gemeenschapsontwikkeling, milieu, onderwijs, bouwprojecten, gezondheid, sport en dieren in het wild. Grijp deze kans en maak een verschil - voor uzelf en anderen.

Voordelen van het doen van vrijwilligerswerk tijdens jouw reis

 • Je ervaart hoe andere mensen in armere delen van de wereld leven, waardoor je een heel nieuw perspectief op je eigen leven in België krijgt
 • Je komt heel dicht bij de lokale bevolking en krijgt veel nieuwe indrukken
 • Je ervaart hoe lonend het is om anderen te helpen en onderdeel te zijn van iets dat groter is dan jezelf

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk met mensen, dieren of natuur? Stuur ons een bericht en wij helpen je graag met het uitzoeken van het juiste project bij jouw wensen en behoeften! 

alt

Stel je eigen reis samen!

Wil jij je eigen reis samenstellen? Zo doe je dat:

 1. Jij vertelt ons waar je heen wilt en wat je graag wilt doen en zien
 2. Wij gaan op zoek naar de leukste opties en beste prijzen
 3. Samen stellen we de reis van je dromen samen!

We controleren je reisschema, helpen je om dit binnen jouw opgegeven budget te realiseren én delen onze reistips met je. Helemaal gratis en helemaal vrijblijvend.

Begin hier

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?