{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


2021 wordt hét jaar voor backpackers: 5 redenen

backpacken-2021-KILROY

5 redenen waarom je in 2021 best de rugzak afstoft

Wanneer reizen we weer? Hoe reizen we dan? Naar waar reizen we dan? Dezelfde reeks vragen blijft door ons hoofd spoken, misschien door die van jullie ook? Het blijft natuurlijk voornamelijk afwachten, maar 1 ding is zeker, ervaren backpackers hebben in 2021 een streepje voor. Waarom is dat? Reizen met een rugzak kan lastig zijn, maar het brengt ook een heleboel voordelen met zich mee. 

Lees verder en ontdek onze 5 redenen waarom je in 2021 best een goeie trekrugzak aanschaft. 

man-camping-cover
Meer tips en inspiratie?
Zin om te gaan backpacken maar geen flauw idee waar of wat? Maak een afspraak en stel al je vragen aan een van onze reisexperten. Wij helpen je maar al te graag verder op weg!
Maak hier je afspraak

1. Budget-friendly backpacken

Backpacken is in het algemeen goedkoper dan reizen van hotel naar hotel. Je hotelkamer zit namelijk al in je rugzak. Je moet gewoon een plekje vinden waar je je suite kan opzetten voor één nacht. Dat kan uiteraard op campings, maar in sommige landen, zoals Nieuw Zeeland kan je ook legaal wildkamperen op bepaalde plekken. Back to basic in puur natuur. Ideaal na een jaar waarin we vooral binnen zaten. Wil je toch eens een echt bed om je zere rug op te laten rusten? Backpacker hostels zijn overal beschikbaar en deze houden altijd rekening met het budget van hun doelpubliek. 

Op het budget passen komt wel van pas na een jaar als 2020. Veel mensen zagen hun vakantiejob in het water vallen, anderen zagen door tijdelijke werkloosheid hun loon een dipje nemen. De grootste kost bij een backpacktrip is je ticket, afhankelijk van hoe ver je gaat. Eens ter plekke kies je volledig zelf hoeveel je uitgeeft! 

2. Werk aan je conditie

Een backpack is lekker compact, maar kan ook makkelijk tussen de 15kg en 20kg wegen. Geen gigantisch gewicht, maar als je daarmee een paar dagen door de wildernis of door de bergen hebt getrokken, ga je wel merken dat je kuiten opmerkelijk gespierder zijn geworden. Het voordeel is wel dat je dat nauwelijks merkt tijdens je trip aangezien elke steile klim een prachtig zicht oplevert en elk junglepad je naar een verborgen waterval kan leiden.

Wie heeft niet het gevoel dat de conditie er ietwat op achteruit gegaan is na een jaartje binnenblijven? Naar de fitness gaan is behoorlijk saai, laten we het daar over eens zijn. Een backpack tocht maken kan minstens even lastig zijn of uren in de fitness spenderen en het brengt je nog naar mooie plekken ook. 

3. Vermijd de druktes

Backpacken betekent ook enorm flexibel zijn. Jij kiest zelf hoelang je ergens blijft en welke plekken je de moeite vindt om te bezoeken. Heb je het ergens wel gezien? Oké alles inpakken, de bus of trein op, en naar de volgende. Even volledig weg van elke vorm van beschaving? Zoek een wandelpad dat je de bergen inleidt en verdwijn voor een paar dagen volledig van de kaart. De vrijheid die je ervaart tijdens het backpacken kan je moeilijk vergelijken met iets anders. 

Als we weer mogen reizen zullen we ons mondmasker steeds dichtbij moeten hebben. De grote drukte vermijden zal het moeilijkst zijn als plots iedereen weer mag gaan en staan waar hij/zij wil. Tijdens een backpack reis vermijd je makkelijk drukke plekken omdat je zo flexibel bent. Je bent niet gebonden aan één plek. Is het ergens te druk? Blijf op de trein tot je een verlaten plekje tegenkomt en je zet je reis veilig verder.  

4. Social media pauze

Wat is de wifi-code? Het is waarschijnlijk de meest gestelde vraag door mensen die ergens een kamer boeken. Like, sharen, commenten, het is allemaal vanzelfsprekend geworden als we een reis maken. Maar is dat echt nodig? Backpacken betekent je soms laten onderdompelen in de natuur, even helemaal back to basic. En basic heeft geen Wi-Fi. Als je de druk van die social media ook even beu bent, kan een backpack trip een goed medicijn zijn. 

Heb je tijdens de lockdown of op avonden waarop je normaal een stapje zet ook uren achter je scherm gezeten? Het social media gebruik is tijdens de COVID maanden alvast niet gedaald. Wil je 2021 anders starten? Ga backpacken en je zal snel merken dat je gelukkiger bent zonder dat al je volgers over je schouder meekijken. 

5. Beleef een authentieke ervaring

Backpacken betekent vrijheid, da's alvast duidelijk. Vrij om te gaan en staan waar je maar wilt en dan wordt het onbekende plots zeer aanlokkelijk. De mooiste plekjes zijn diegene waar het toerisme nog geen verwoestende invloed heeft gehad. Plekjes die nog niet zijn volgestouwd met hotels, resorts en restaurants. Wil je een authentieke ervaring? Dan pak je best je backpack en trek je in de tegenovergestelde richting als waar de rest naartoe trekt. 

In 2021, wanneer iedereen weer op reis gaat, zullen de toeristische hotspots waarschijnlijk overladen worden met toeristen die hun favoriete bestemmingen opnieuw willen herontdekken. Past een beetje bij wat we eerder aanhaalden, maar als je een authentieke reis wil maken weg van de drukte, en echt iets nieuws wil ontdekken, begin dan maar je rugzak te pakken.   

Meer backpack redenen!

We geven er hier maar 5, maar er zijn nog een heleboel redenen waarom backpacken in 2021 een goed idee is. 

- Interrail: met de rugzak de trein op is een garantie op een zalig avontuur. Bovendien doe je dit in Europa, dus je hoeft zelfs niet ver van huis te gaan om een zalig reis te beleven. Je kan ook snel terug naar huis moest dit nodig zijn. 

- Slow Travel: Slow Travel is de reishype van de voorbije jaren. Gedaan met racen van hoogtepunt naar hoogtepunt, enkel en alleen om te kunnen zeggen dat je iets gezien hebt. Echt genieten van het van huis zijn staat hier centraal. De omgeving echt opnemen. Er zijn niet veel betere manieren om dat te doen dan met de rugzak!

- Barst je bubbel: Na een jaar te hebben opgetrokken met de 5-10 zelfde mensen heb je die nu misschien ook wel even gezien. Solo backpacken is een ideale manier om jezelf te verplichten om te socializen met onbekenden. Dat kan je op geen betere plek dan in een hostel of op een camping rond het kampvuur.  

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?