{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


4 prachtige routes langs de Transmongolië Express

train-tours-transsiberia-cover

Een overzicht van de routes op de wildste (en langste) spoorweg ter wereld!

Als je langs de Trans-Siberische en Trans-Mongoolse Spoorwegen reist, zijn er veel verschillende route-combinaties om uit te kiezen. Welke combinatie je kiest hangt af van hoeveel tussenstops je onderweg wilt, welke landen je wil bezoeken, of je wilt starten in China of Rusland, en natuurlijk hoeveel dat allemaal mag kosten. Hier vind je alvast een eenvoudig overzicht van vier verschillende route-opties op 's werelds langste spoorweg.

Boek een afspraak en plan je route

1. De Vodkatrein

Dit is de klassieke route, die je genoeg tijd geeft om te genieten van de natuur en de fantastische stops onderweg. Op deze route spendeer je 12 dagen in Rusland, de route heet niet voor niets The Vodkatrain. Op deze route bezoek je de historische en beroemde steden van Rusland, Sint-Petersburg en Moskou, en bezoek je ook het enorme en prachtige Baikalmeer aan de Siberische stad Irkoetsk.

De Vodkatrain-route geeft je echter ook voldoende tijd in Mongolië om de sfeer op te snuiven in Oeland-Oede en Ulaanbaatar. Je krijgt ook de unieke kans om een nacht door te brengen onder de Mongoolse sterrenhemel in de iconische Ger Camps. Ten slotte brengt de treinreis je naar je eindpunt in Beijing, waar je de gelegenheid hebt om de historische monumenten te bewonderen, over de Chinese Muur te lopen en te genieten van heerlijk streetfood!

Moskva

Route:

Sint-Petersburg - Moskou - Irkoetsk - Baikal - Oeland-Oede - Ulaanbaatar - Nationaal Park Gorhi-Terelzj - Ulaanbaatar - Peking

Prijs: Vanaf 2700 EU

Duur: 21 dagen 

2. De Siberische Shuttle 

Deze route kan je omschrijven als een expres-versie van The Vodkatrain. Wil je je volledig focussen op het beleven van de eigenlijke treinreis op de Transmongolië Express? Geef je liefst enkel prioriteit aan de belangrijkste bezienswaardigheden onderweg? Dan is the Siberian Shuttle iets voor jou. Deze reis is ook aanzienlijk goedkoper en kan perfect dienen als een etappe van een nog langere reis. 

De route begint met een dag in Moskou, vooraleer je verder reist naar het Baikalmeer in Siberië. Na een paar dagen aan het prachtige Baikalmeer, ga je meteen verder naar Mongolië, waar je een nacht spendeert op de vlaktes in het Nationaal Park Gorhi-Terelzj. Vanaf hier steek je met de trein de Gobi-woestijn over naar het eindpunt in Peking.

Baikal søen

Route:

Moskou - Baikal - Irkoetsk - Nationaal Park Gorhi-Terelzj - Ulaanbaatar - Peking

Prijs: Vanaf 1540 EUR 

Duur: 13 dagen

3. De Kossak 

Terwijl The Vodkatrain en The Siberian Shuttle zich langs de meest prominente haltes op de spoorlijn begeeft, stopt The Cossack ook aan alle kleine en onbekende haltes langs de weg.

Naast de klassieke treinhaltes, brengt deze route je ook naar Kharkhorin, Erdene Zuu en het Nationaal Park Hustain Nuruu om in de voetsporen van Genghis Khan te treden, een van de oudste boeddhistische tempels in Mongolië te bezoeken en zeldzame Prezwalski-paarden te zien grazen op de vlakten. 

In Rusland kun je ook de meer ouderwetse steden van Siberië bezoeken, zoals Yekaterinburg en Kazan, die in contrast staan ​​met de modernere steden in het westen. Ervaar o.a. de opwindende markten, proef het heerlijke eten, en duik in de Russische geschiedenis. Onderweg ontdek je de vele legendes en verhalen vanaf de tijd van het tsaristische rijk tot aan de communistische revolutie en de wereldoorlogen.

Kazan

Route:

Peking - Ulaanbaatar - Kharkhorin & Erdene Zuu - Nationaal Park Hustain Nuruu - Ulaanbaatar - Oeland-Oede - Irkoetsk - Baikal - Yekaterinburg - Kazan - Murom - Suzdal en Vladimir - Moskou - Sint-Petersburg

Prijs: Vanaf 3420 EUR

Duur: 26 dagen

4. De Genghis Khan

Sla je Siberië liever over en wil je volop Mongolië ervaren? Dan is The Genghis Khan iets voor jou! Deze reis brengt je langs de prachtige desolate landschappen van de Gobi-woestijn. Hier kun je het nomadische leven van de Mongolen ervaren. Ver weg en volledig geïsoleerd van de moderne beschaving!

Je begint de reis in Moskou en neemt vervolgens de trein voor een lange rit richting Ulaanbaatar. Vanuit Ulaanbaatar passeer je Kharkhorin en krijg je de kans om enkele van de intrigerende monumenten te bewonderen uit de tijd dat Genghis Khan en zijn Mongoolse krijgers de wereld veroverden. Vervolgens reis je verder naar de Mongoolse vlaktes en bezoek je de Orkhon-waterval en slaap in Ger Camps onder de Mongoolse sterrenhemel. Voordat je terugkeert naar Ulaanbaatar, moet je eerst helemaal naar Bayangobi gaan, waar je de prachtige en dorre landschappen van de Gobi-woestijn zult zien. Spot woestijnvossen, wolven en adelaars terwijl je op kamelen rijdt. Je eindigt je reis door terug te rijden naar Ulaanbaatar, en vanaf hier gaat de reis verder met de trein richting Peking en de Chinese Muur.

Mongoliet

Route:

Moskou - Ulaanbaatar - Kharkhorin - Orkhon Valley - Bayangobi - Ulaanbaatar - Peking

Prijs: Vanaf 2000 EUR 

Duur: 15 dagen

 

Maak je eigen avontuur op maat!

Wil je kunnen kiezen tussen de vele spannende bestemmingen langs de Trans-Siberische en Trans-Mongoolse spoorlijnen? Dan kan je je reis eenvoudig samenstellen zoals het je zelf uitkomt! Plan een afspraak zodat we samen de perfecte treinreis kunnen samenstellen!

Boek een afspraak

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?