{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


5 redenen om met de trein door Europa te reizen

Train Norway Olso To Bergen Mountains

5 redenen om te kiezen voor een treinreis door Europa

Met de trein naar het buitenland reizen is een te gekke ervaring. Waarom is interrailen door Europa zo leuk? We kunnen een heleboel redenen bedenken, maar we hebben de belangrijkste hier voor je op een rijtje gezet.

Interrail Balkan Express Map
De Balkan Express
Ervaar een aantal van de mooiste Game of Thrones landschappen, snorkel in kristalhelder water, bewonder prachtige uitzichten en leer over de donkere geschiedenis van de regio. Een aanrader voor wie houdt van cultuur en natuur met een vleugje zon en strand.
Lees meer over de treinreis door de Balkan

1. Ultieme flexibiliteit

Met een Interrail pas reis je op je eigen tempo. Reis wanneer je maar wilt en blijf zolang als je wilt. Als je met de trein naar het buitenland reist, dan heb je meestal geen reservering nodig, met uitzondering van enkele populaire treinroutes en nachttreinen. Je kunt dus naar het treinstation gaan wanneer je daar zin in hebt en op de trein springen die je naar jouw volgende bestemming brengt. Jij beslist! Voor de meeste internationale treinen moet je wel een zitplaats reserveren, dus denk hieraan voor je vertrekt! 

2. Je komt DIRECT aan in het stadscentrum

Na een lange reis wil je gewoon je schoenen uittrekken en neerploffen in het hotel/hostel voordat je aan jouw avontuur in de stad begint. Als je met de trein door Europa reist, kom je in de meeste gevallen aan op een treinstation dat zich in het midden van je reisbestemming bevindt. Deze treinroute brengt jou bijvoorbeeld helemaal naar het kristalheldere water van Split in Kroatië!

Plan jouw reis en boek de eerste nachten een hostel in de buurt van het treinstation. Dat bespaart je reistijd en energie!

treinstation bij zonsondergang | Interrailen met KILROY

Southwestern Pilgrimage Map
Zuid-Europa
Lijkt het je wel wat om te reizen dor Zuid-Europa? Kijk dan eens naar deze route door Spanje en Portugal. Voor de liefhebbers: ga op de wereldberoemde bedevaartstocht naar Santiago de Compostela!
Naar Spanje en Portugal met de trein

3. Bye bye tourist traps, hallo onvergetelijk avontuur!

Bij een treinreis gaat niet enkel om van punt A naar punt B te geraken. De reis zelf is een ervaring op zich. Geniet van de unieke en prachtige landschappen onderweg en ontdek plaatsen waar je anders nooit zou komen.

Een reis met de trein stelt je in staat om onderweg te stoppen en dingen te ervaren die je nog niet eerder hebt meegemaakt. Leun achterover, kijk uit het raam en zwaai het treinstation en de menigte mensen uit. Een nieuw treinplatform en nieuwe bestemming wachten op je!

Kathedraal in Santiago de Compastela in Spanje bij zonsondergang | Interrailen met KILROY

Eastern Promises Interrail Map
Oost-Europa
Reis door Oost-Europa met de trein en ontdek de onbekende parels van deze regio. Baan je ver voorbij de toeristische trekpleisters en ontdek de ultieme locaties voor vakantiefoto's om jaloers op te zijn. Van de weelderige bossen in Roemenië helemaal tot aan oriëntaals Istanbul.
Interrail route Oost-Europa

4. Spontane ontmoetingen met de lokale bevolking

Wanneer je met de trein naar het buitenland reist, ontmoet je mensen met veel verschillende achtergronden. Tijdens een langere treinreis is het in principe onmogelijk om niet aan de praat te raken met je coupégenoten over van alles en nog wat. Als je geluk hebt, krijg je een aantal van de beste insider tips voor de regio.

5. Je stapt uit je comfortzone

We weten dat je met de trein niet naar alle plekken ter wereld kunt reizen, maar met het uitgebreide treinnetwerk ontdek je tijdens het interrailen toch onvergetelijke bestemmingen. Europa heeft genoeg moois voor je in petto. Dus waar wacht je nog op? De onontdekte pareltjes van Europa wachten op je!

Pamukkale in Turkije bij zonsondergang | Interrailen met KILROY

Scandi Loop Interrail Map
Scandinavië
Met deze treinroute reis je door de prachtige landschappen van Noorwegen en Zweden. Bezoek bruisende en hippe steden, zoals Stockholm, Oslo en Gothenburg. Langs de kustlijn van Noorwegen betoveren de fjorden je met adembenemende uitzichten.
Hier lees je meer over deze treinreis door Scandinavië

Ontdek Europa...

In Europa wachten veel boeiende plekken op je. Steden en natuurlandschappen die niet op een andere manier bereikbaar zijn dan met de trein. Bekijk onze suggesties voor treinreizen naar, onder andere, Oost-Europa en de Balkan - en maak jouw eigen unieke treinreis door Europa.

Onze favoriete treinreizen

...met Interrail!

Met een treinpas van Interrail kun je in Europa zoveel reizen als je wilt tegen een vaste prijs. Kies bijvoorbeeld voor twee weken reizen gedurende drie maanden. Jij bepaalt hoe lang je wilt reizen en kiest de Interrail pas die het beste past bij jouw wensen. Alles wat je nodig hebt om aan een uniek reisavontuur te beginnen langs spoorlijnen van 31 Europese landen.

Bekijk alle interrailpassen

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?