{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


De mooiste routes voor backpackers

backpacken azië | KILROY

5 prachtige routes voor backpackers

Bij backpacken denk je waarschijnlijk onmiddellijk aan bergen en over steile rotsen klauteren. Dat kan maar hoeft helemaal niet. Het leuke aan backpacken is de volledige vrijheid en dat jet het letterlijk overal kan doen. Je moet gewoon een leuke route uitstippelen. Alhoewel, 'gewoon' kan nog al moeilijk zijn als je zo'n ultieme vrijheid hebt. Gelukkig zijn wij er nog om je op weg te helpen. Daarom hier dus al 5 backpack routes die zeker de moeite waard zijn. 

Zo'n backpack tour is natuurlijk maar een suggestie. Zie je iets leuks maar zou je dat graag nog wat aanpassen, dat kan allemaal. Bij KILROY maken we reizen op maat. Wat je interesses ook mogen zijn, we houden er rekening mee tijdens het samenstellen van je traject. 

Stel ons je vragen over je backpacktour

girls-backpacking
Kom eens praten over je plannen
Zin om een backpacktour te maken maar zit je met nog vragen? Hier werken reisexperts die op al je vragen een antwoord klaar hebben. Aarzel dus zeker niet om een afspraak te maken en we stellen samen je droomreis samen.
Maak een afspraak!

1. Trek door Zuid-Korea: Onbekend Azië

backpacken zuid-korea seoul | KILROY

Zuid-Korea heeft enorm veel te bieden op een erg klein oppervlak. Je kan er skiën, zonnen, verdwalen in dichte bossen en slenteren door de straten van een metropool. Daarnaast kom je enorm vriendelijke mensen tegen en leer je een keuken kennen die je gegarandeerd zal missen bij het thuiskomen. Tijdens deze backpackroute leer je ook meer over de turbulente geschiedenis van dit land en haar minder toegankelijke noorderbuur. Een prachtige backpacktocht voor zij die soms eens iets anders willen. 

Enkele hoogtepunten zijn: 

- Seoul: Deze hypermoderne hoofdstad heeft alles te bieden. Je kan er shoppen, tempels bezoeken, heerlijk streetfood proeven en nog zoveel meer. Bovendien is het openbaar vervoer super goed georganiseerd en verken je de volledige stad vlotjes met de bus of metro.

- DMZ: De DeMilitarized Zone (DMZ) is het niemandsland tussen Noord- en Zuid-Korea. Een wandeling in het DMZ is geen goed idee (er liggen een paar mijnen, ongeveer 2 miljoen), maar je krijgt er wel een indruk van één van de meest gespannen situaties ter wereld. Bovendien kan je er zeldzame dieren spotten zoals Siberische tijgers die van de onbewoonde DMZ hun thuis hebben gemaakt. 

- Seoraksan National Park: Zuid-Korea telt ongeveer 20 nationale parken. Seoraksan is er één van en staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Watervallen, prachtige rotsformaties, tempels en warmwaterbronnen, je vindt het er allemaal en nog zoveel meer. 

- Gyeongju: Reis naar Gyeongju en ontdek de fascinerende Zuid-Koreaanse geschiedenis. Dit is de oude hoofdstad van Zuid-Korea en geeft je nog een authentiek beeld van de oude cultuur en religie van het land. Hier maak je echt nog een reis door de tijd. 

Ontdek de volledige backpackroute

 

2. Backpacken in Zuid-Afrika: Big 5 + meer

Akkoord, bij Zuid-Afrika denk je bijna automatisch aan safari. Je kan er echter nog zoveel meer doen. Dat willen we je maar al te graag tonen tijdens deze backpacktocht. Zuid-Afrika is nog zo'n land met zodanig veel hoogtepunten dat mensen er vaak te snel doorgaan en geen tijd nemen om stil te staan bij het prachtige land waar ze op dat moment zijn. Gelukkig heb je bij een backpacktour genoeg vrije tijd om stil te staan bij elke highlight, groot of klein. 

- Kruger park: Het meest toegankelijke safari park van Zuid-Afrika is de ideale plek om te doen waar je hier grotendeels voor bent; zoeken naar die big 5. Gouden tip: ga op safari met een gids. Je krijgt niet alleen heel wat info, maar de gidsen weten ook meestal welke dieren zich waar bevinden. 

- Drakensberg: De naam alleen al geeft je zin om deze magische plek te bezoeken. In dit nationaal park vind je prachtige bergtoppen waarlangs je fantastische wandelingen kan maken. Of wacht dat je van een tocht te paard om je helemaal vrij te voelen. 

- Port Elizabeth: Even afkoelen aan heerlijke stranden? Dat doe je hier in Port Elizabeth. Je kan er het hele jaar door walvissen, dolfijnen en witte haaien spotten dus let op voor je gaat pootje baden of het wordt stompje baden. Weg van de kustlijn vind je het Addo Elephant National Park waar 600 olifanten je opwachten. 

- De Garden Route: 200 km lang prachtige uitzichten, lagunes, meren en wilde dieren? Klinkt als wat nee? Je ziet het allemaal tijdens je tocht op de Garden Route, een niet te missen tocht. Onder de baan krijg je nog heel wat mogelijkheden om allerlei coole activiteiten te doen.  

Check hier je avontuur in Zuid-Afrika

3. Puur leven in Costa Rica

Pura Vida baby. In Costa Rica leer je leven op een ander tempo. Bovendien is het een waar paradijs voor natuurliefhebbers en voor zij die op zoek zijn naar activiteiten die je hart een beetje sneller doen slaan. Een echte droombestemming dus. Hier alvast wat hoogtepunten op je tocht:

- Parque Nacional Manuel Antonio & Quepos: Het populairste park van Costa Rica biedt een heleboel wandelpaden die je langs de mooiste punten van dit park meenemen. Onderweg ontdek je ook meteen de enorm rijke biodiversiteit van het land. 

- Monteverde: Dit bergdorpje is ideaal om even af te koelen na je eerste dagen in het tropische klimaat. Monteverde is ook een echte buitenspeeltuin. Je kan kan gaan ziplinen, raften of mountainbiken maar er liggen ook een heleboel parken en reservaten rond het dorp voor zij die liever de wandelschoenen aanhouden. Voor elk wat wils in Monteverde!

- Parque Nacional Tortuguero: De naam van dit park zegt je ook meteen waarvoor het beroemd is. Hier legt de grote groene schildpad haar eitjes en kan je de kleintjes ook zien uitkomen. Als je je wil inzetten als vrijwilliger voor deze prachtige dieren kan je hier enkele toffe vrijwilligersprojecten vinden. 

Bekijk het volledige traject hier!

4. Frodo achterna met de backpack in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is en blijft de bestemming bij uitstek voor backpackers. Eigenlijk kan je het land best vergelijken met een gigantische buitenspeeltuin. Je kan er chillen op het strand, trekken door de bergen, genieten van het stadsleven of zelfs gaan wandelen in de eeuwige sneeuw. Four seasons in one day, dat kan je hier echt meemaken. Welke hoogtepunten vind je op onze route? 

- Auckland: De stad waar de meeste Nieuw Zeelanders hun thuis hebben. Benieuwd hoe de mensen hier leven of heb je zin om met andere backpackers te praten in één van de vele hostels? Kom dan zeker enkele dagen ontspannen in Auckland. 

- Hahei: Mooie witte stranden en natuurlijke waterbronnen aan Hot Water Beach. Meer heb je niet nodig om te genieten van een ontspannen dagje aan het strand. Toch iets meer actie? Ga kajakken op zee en geniet van een prachtige kustlijn of trek naar Cathedral Cove en verken de onderwaterwereld tijdens een duiktrip. 

- Taupo: Het grootste meer van Azië en Oceanië samen! Hier ligt ook Mount Ngauruhoe. Deze bekende vulkaan ken je beter als Mount Doom uit Lord of the Rings. Er loopt een prachtig pad langs deze vulkaan, een echte must op je backpacktour. 

- Frans Josef: Ook Frans Josef ontbreekt maar op weinig reisschema's van backpackers in Nieuw-Zeeland. Vanuit dit kleine dorpje heb je een prachtig zicht op de (overblijfselen van) de Frans Josef gletsjer. Wandelen op de gletsjer kan ook, maar daarvoor moet je de helikopter shuttle nemen. 

Verken de volledige route!

Backpack Patches Flags
Meer inspiratie nodig?
Dit zijn natuurlijk niet de enige backpackroutes die we aanbieden. Benieuwd naar meer? Klik dan hieronder voor meer inspiratie!
Backpack de wereld rond

5. Het onbekende Peru: zoveel meer dan Machu Picchu

Peru is een enorm populaire bestemming maar weinig mensen nemen de tijd om echt te genieten van dit magische land. Snel snel naar Machu Picchu en het Titicacameer en dan door naar het volgende land. Als echt de tijd neemt hier, zoals je dus doet op een backpacktour, wordt je echt verliefd op deze prachtige plek. Enkele stops op je backpacktocht door Peru. 

- Huacachina: Wrijf je maar twee keer in de ogen, Huacachina is geen fata morgana maar een echte oase. Hier kan je sandboarden of cruisen door de duinen met een buggy. Uitrusten kan aan het meer onder de vele palmbomen. Van hieruit geraak je ook makkelijk in de Ballestas eilanden waar je een gigantische hoeveelheid verschillende dieren kan spotten!

- Colca Canyon: Deze kloof is maar liefst twee maal zo diep als de Grand Canyon. Je moet een stevige wandeling maken om te genieten van de adembenemende uitzichten, maar die is het meer dan waard. Je kan er prachtige trektochten maken van 1-3 dagen. Niet te missen avontuur. 

- Cuzco: Als je de tekenfilm gezien hebt weet je al wat deze stad is. De keizerlijke stad in het Andesgebergte is een gezellig mix van kleine straten, kerken, kathedralen en musea. Op wandelafstand van Cuzco liggen ook boeiende Inca ruïnes voor zij die meer willen weten over deze fascinerende cultuur. 

- Uiteraard doe je op deze backpacktour ook de allombekende hoogtepunten aan zoals Machu Picchu en het Titicacameer

Kom hier te weten waar je nog stopt

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?