{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Reisinformatie zomer 2022

flight-plane-window-airborne-view

Goed om te weten wanneer je deze zomer op reis bent

Na twee jaar lockdown en COVID-beperkingen kunnen we niet wachten om weer op pad te gaan. Maar omdat er deze zomer een recordaantal reizigers vertrekken, zitten de luchthavens bomvol en hebben luchtvaartmaatschappijen moeite om de vraag bij te houden. Dit betekent helaas langere wachtrijen op luchthavens, annuleringen van vluchten en mogelijke stakingen bij luchtvaartmaatschappijen, voornamelijk in Europa.  

Sas Airplane
Meer informatie nodig?
Voor het laatste nieuws en de status van SAS en hun vluchtschema, klik op de onderstaande link. Deze pagina wordt voortdurend bijgewerkt met de laatste updates, zodat je op de hoogte kunt blijven van jouw specifieke vlucht.
SAS vluchtinformatie
Busy Airport
Mijn vlucht is geannuleerd - wat moet ik nu doen?
Op dit moment worden helaas nogal wat vluchten onhandig geannuleerd. Als je niet zeker weet wat je rechten zijn in het geval jouw vlucht wordt geannuleerd, klik dan op de onderstaande link voor meer informatie.
Wat zijn mijn rechten?

Melding van staking in SAS

We volgen de ontwikkeling van de SAS-staking op de voet en we houden iedereen zoveel mogelijk via deze pagina op de hoogte.

Alle klanten die door de SAS-staking getroffen worden door annuleringen, worden gecontacteerd via e-mail en/of telefoon. Als je nog niets van de luchtvaartmaatschappij of van ons hebt gehoord, raden we je aan om zoals gepland naar de luchthaven te gaan om te voorkomen dat je als een "no-show" wordt gemarkeerd. Wij zullen dan alle verzoeken zo snel mogelijk afhandelen waarbij de meest urgente gevallen prioriteit krijgen.

Op het moment zelf heeft ons personeel geen andere informatie beschikbaar over annuleringen en vertragingen voor jouw vlucht, dus we adviseren je om de vluchtstatus bij SAS te controleren.

Personeelstekort op de luchthaven

Verschillende Europese luchthavens hebben aangekondigd langere rijen te verwachten bij de security check vanwege een gebrek aan personeel. Dit kan soms leiden tot de noodzaak om vluchten te annuleren. Zorg ervoor dat je de website van de luchthaven van tevoren controleert en rekening houdt om ruim op tijd op de luchthaven aanwezig te zijn, liefst twee keer zoveel tijd hiervoor neemt als gewoonlijk.

Om je op weg te helpen om te kunnen genieten van een stressvrije vakantie, delen we hieronder enkele extra tips met je.

 

1. Wees op tijd

We raden je aan om de laatste aanbevelingen van jouw luchthaven van vertrek te controleren op hoeveel uur van tevoren zij aangeven aanwezig te zijn. Dit is meestal ongeveer 3 tot 4 uur voor vertrek van je vlucht. 

2. Download de app van de luchthaven of van de airline

Het is altijd een goed idee om de app te downloaden van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Hier krijg je de laatste updates en krijg je vaak notificaties wanneer je vertrektijd of gate is gewijzigd. 

3. Bereid je bagage voor 

Zorg ervoor dat je de beveiliging op de meest soepele manier kunt passeren. Regels met betrekking tot je handbagage kunnen per luchthaven verschillen, dus zorg er wel voor dat je indien nodig gemakkelijk je elektronica en vloeistoffen eruit kunt halen (in bijvoorbeeld plastic gesealde verpakkingen). Met andere woorden, organiseer zoveel als je kunt. 

4. Heb alle benodigde documenten altijd bij de hand

Zorg ervoor dat je (dubbel) controleert of je alle documenten hebt die nodig zijn voor jouw bestemming, vooral wanneer je gaat naar een bestemming buiten Europa. Ook al is alles digitaal, is het altijd handig om ze ook voor de zekerheid uit te printen.

5. De juiste mindset

Last but not least, stap in de juiste mindset. Bereid je voor op wat extra wachttijd op het vliegveld en neem een spelletje mee, download je favoriete podcast of tv-serie en geniet van deze eerste stop van je reis. Je reis begint nu en ook de lange wachttijden op de luchthaven zijn onvergetelijke momenten waar je iets leuks van kunt maken. 

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?