Boek een vliegticket

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar (stoel)

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's < 2 jaar (schoot)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Dit veld moet ingevuld worden

9 Alleen op deze data Economy

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar (stoel)

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's < 2 jaar (schoot)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten
{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Help
Zoek naar bestemmingen, activiteiten, rondreizen, reisinspiratie, etc.

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Niet gevonden naar wat je op zoek was?

Neem contact op met ons, wij helpen je graag verder op weg.

Reizen na de COVID pandemie

Reizen na de COVID pandemie | KILROY

Hoe verandert onze manier van reizen na de COVID-19 pandemie?

Het coronavirus heeft een grondige impact gehad op al onze levens, professioneel en persoonlijk. En laat ons eerlijk zijn, niet kunnen reizen is ook echt niet makkelijk geweest! We gingen in gesprek met Amanda Dunning, Brand Partnership Manager bij G Adventures. Ze deelt haar 'gids' om te reizen post-COVID en geeft ook enkele handige tips mee om te reizen in deze 'nieuwe' wereld. We vragen ons allemaal af hoe we op reis gaan wanneer dit corona verhaal is afgerond en de jaren erna... Geen makkelijke vragen om te beantwoorden, maar hier alvast een poging!

Zullen we nog veilige kunnen reizen na COVID-19?

Amanda lacht: “Het goede nieuws is JA. Het zal er gewoon een beetje anders uitzien en zal waarschijnlijk iets meer planning vergen. Reizen zal dus iets meer rond research draaien, maar dat is het zeker waard!"

Blijf op de hoogte

Je vindt een hele resem websites en nieuwskanalen die COVID gerelateerde informatie publiceren. Met zoveel infokanalen wordt het soms een beetje ingewikkeld. Welke zijn geloofwaardige bronnen en waar kunnen mensen deze vinden? 

"Alles wat je op het internet terugvindt kan nogal overweldigend lijken. Je vindt honderden artikels, websites en bronnen en die maken het moeilijk om een duidelijk antwoord te krijgen. De dingen veranderen ook zo snel, maar da's nu eenmaal de realiteit. Eerst en vooral, als je binnen Europa wil reizen, check dan zeker Reopen EU. Deze website verzamelt heel wat info van verschillende kanalen en giet ze in een handig overzicht. Voor zij die buiten Europa reizen of gewoon naar verschillende plekken kijken - raden we aan om de websites van overheidsinstanties in de gaten te houden. De regels veranderen zo snel, dat je telkens direct de infobron moet checken. Overheden, diensten buitenlandse zaken en zelfs het bestuur van toerisme kunnen meer dan voldoende info bieden om je een duidelijk beeld van de situatie te geven. Er staan je wel wat droge en lange artikels te wachten, maar je hebt wel direct de belangrijkste info mee."

Caucasus Mountains

"De derde bron zijn de luchtvaartmaatschappijen zelf. Deze proberen zelf altijd de meest accurate info te delen over welke maatregelen zij treffen op vlak van gezondheid en veiligheid, maar ook over waar je kan gaan, wat je kan doen en welke beperkingen er zijn op elke bestemming. 

Als laatste kan je ook steeds contact opnemen met tour operatoren en reisagentschappen. Tour operators hebben er zelf baat bij om de meest correcte info te delen met potentiële reizigers. Ze willen reizigers een duidelijk beeld geven over wat kan en niet op elke mogelijke bestemming. Reisagentschappen zijn experts, dat is hun job. Als zij de juiste info nog niet hebben, kunnen ze die snel vinden. Ze spelen een belangrijke rol in het reisproces en kunnen een grote steun zijn voor iedereen die staat te popelen om op reis te vertrekken.

Hoe zal reizen veranderen?

Afgaande op de informatie die we uit bovenstaande kanalen vinden, weten we al dat reizen er in de toekomst een beetje anders zal uitzien. Maar hoe precies en welke trends zie je in de reisindustrie?

“Er zijn wel al bepaalde trends die we zien opduiken in dit nieuw reis-tijdperk. Het eerste is zeker en vast 'dichter bij huis' en daar hebben de Europeanen echt geluk. Er zijn zoveel coole dingen te beleven in en net rond Europa. We trokken de laatste jaren altijd zo ver mogelijk naar nieuwe plekken, maar soms vergeten we de schoonheid van de plekjes die zo dichtbij liggen. Een interesse in de eigen regio is de hoofdtrend die we nu zien. 

De tweede trend is iets waarvan ik niet dacht dat ik er ooit ging over praten in een reis-context: gezondheid en hygiëne. De focus ligt nu echt hierop en dit wordt één van de belangrijkste zaken om rekening mee te houden. Iedereen wil dat het reizen terugkomt en we beseffen dat we het op een iets andere manier moeten aanpakken. Er zullen nieuwe procedures komen om de veiligheid van iedereen te garanderen. 

Wanneer je een vlucht, verblijf of tour boekt wil je er zeker van zijn dat het bedrijf waarbij je boekt, deze nieuwe regels en procedures actief opvolgt. Een van de grote zaken waar ik nu bij betrokken ben bij G Adventures is onze Travel with Confidence policy. Hierbij proberen we rekening te houden met elke stap die de reiziger maakt op zijn reis. Denk daarbij aan wanneer je toekomt en je de tour leider ontmoet, of wanneer je de rest van de groep leert kennen: draag iedereen een masker? Wanneer werden de handen het laatst gewassen? Al dat soort zaken. Deze maatregelen zullen je ervaringen zonder twijfel beïnvloeden, maar ze zorgen er ook voor dat je deze ervaringen gegarandeerd kan beleven. Zorg ervoor dat, wat je ook boekt of waar je ook naar op zoek bent, je je comfortabel voelt bij je tour operator en dat ze ook rekening houden met deze zaken i.v.m hygiëne. Denk hierbij ook aan wat er gebeurt als er iemand ziek wordt. Heb je een ziekteverzekering? Hier moet je allemaal rekening mee houden voor je vertrekt. 

Nog iets waar me rekening zullen mee moeten houden is, nog zo'n nieuw woord, onze bubbel. We leven tegenwoordig allemaal een beetje in een bubbel. We gaan dit ook zien in het reizen. Meer mensen gaan ervoor kiezen om te reizen in kleinere groepjes, met de missen die ze het langst hebben moeten missen. Zo gaan we waarschijnlijk ook meer reizen, in ons groepje, in onze bubbel. 

Group Of Guys Looking At The Sunset

Wellness was al een stijgende trend voor de start van de COVID pandemie. Er bestaan al Yoga retreats en tours die focussen op gezond eten. Deze trend zal zich voortzetten in de toekomst. 

We hebben waarschijnlijk allemaal dit jaar nog meer tijd voor onze schermen doorgebracht dan anders. En alhoewel dat niet echt gezond is, was het wel nodig om in contact te blijven met die mensen die we het meest misten. Maar het blijft natuurlijk belangrijk om onszelf ook even los te koppelen al deze technologie. Wellness gaat dus een nieuwe betekenis krijgen en hetgeen wat wij er nu van denken overstijgen. Vergeet even yoga, meditatie en groene smoothies drinken, maar neem tijd om aan jezelf te denken en te verkennen wat jij wil, weg van al die schermen.

In een enquête die G Adventures afnam bij hun klanten, vermeldde 70% dat ze graag een flexibel (her-)boekingssysteem en flexibele annuleringsvoorwaarden wilden. Da's een groot aantal mensen en we zien eenzelfde trend in bijna elke sector. Het is belangrijk dat je dit bekijkt vooraleer je ergens boekt. Zorg ervoor dat je steeds die flexibiliteit hebt. 

“Dit biedt enorme kansen voor de sector en we zullen dit blijven zien in de toekomst. We zullen meer mensen gebruik zien maken van reisagentschappen”.

Amanda deelt nog een recent verhaal over het belang van iemand te hebben die je kan helpen bij je (reis)problemen: "Ik was aan het reizen in Argentinië midden maart. Ik ging binnen enkele uren starten met een Antarctische cruise, op weg naar mijn zevende continent (bucketlist!). Het was de grootste reis die ik ooit ging maken en net voor vertrek kregen we te horen dat we niet konden gaan. Ik was er kapot van, maar we beseften dat het tijd was om naar huis te gaan. Maar hoe ging dat lukken? Gelukkig had ik toen een reisagent die ik kon contacteren. Die kon me helpen bij het her-boeken van mijn vlucht. Ik moest gewoon genoeg wijn drinken en wachten tot ik alle details kreeg!"

volunteer-dirt-man-cover

Duurzaam reizen

Als reisagent heeft KILROY een grote verantwoordelijkheid in een wereld die geplaagd wordt door klimaatsverandering, massa toerisme, bedreigde diersoorten en een kwetsbare natuur. Maar wanneer we reizen, dragen we bij tot ontwikkeling, afnemende armoede, toenemende tolerantie voor andere mensen en culturen - het creëren van een grotere tolerantie voor de diversiteit in onze wereld. We laten natuurlijk ook onze afdrukken na. Maar we moeten ons best doen om deze te minimaliseren en betere keuzes te maken voor het klimaat, mens en natuur. 

Amanda is het volledig eens met deze uitspraak over duurzaam toerisme en bij G Adventures hebben ze er zelfs een nieuw woord voor uitgevonden: Retravel. Amanda legt het zo uit: "Retravel betekent herdenken, herleren en reflecteren over de impact van onze keuzes op de wereld. Op deze manier maken we geïnformeerde keuzes. We zagen met onze eigen ogen hoe reizen een gemeenschap volledig kan veranderen, in goede en slechte zin. Nu willen we dat de rest van de wereld dit ook ziet."

Duurzaam reizen draait om meer dan enkel het klimaat, de natuur en de omgeving. Het draait ook om mensen, levenskwaliteit en lokale financiële stabiliteit.

Hoe moeten mensen zich nu voorbereiden op hun droomreis?

We komen steeds dichter bij het punt waarop we weer mogen reizen. Hoe bereiden we ons het best voor op deze heropstart?

Amanda heeft alvast enkele tips: "Lees! Geraak bekend met de situatie in de landen die je wilt bezoeken. Welke regels hebben op jou betrekking? Waar kan je nu precies op reis? Wat gebeurt er als het plots zeer slecht gaat ergens? 

Praat ook met je reisagent. Ze zijn de meest betrouwbare bron van informatie en geven je zoveel meer info dan wat je online kan vinden. Ze kunnen je ook helpen bij het samenstellen van die ene reis die je al zo lang wil maken."

planning-advisors

"We zullen rekening moeten houden met de lokale wetgeving. Je brengt zelf je masker en gel mee als je op de bus stapt of naar de plaatselijke markt gaat. Je moet leren pakken als een pro om ervoor te zorgen dat je alles bij je hebt om je aan de lokale regels te houden. Bescherm niet enkel jezelf, maar ook de anderen. Bescherm de plaatselijk bevolking die je bezoekt.

Zorg dat je een plan hebt! We weten dat de dingen nu snel kunnen veranderen. Niet om je bang te maken, het is gewoon zo, zeker als je op reis gaat. Zorg voor een reisverzekering, dat je begrijpt hoe je een vlucht omboekt (indien nodig) en welke opties je hebt als de zaken niet volgens plan gaan."

We focussen meer op gezondheid en hygiëne (wat nooit een slecht idee is), we moeten beter geïnformeerd zijn, we zullen gebruik maken van meer flexibele opties en dat alles liefst met de hulp van een expert reisagent. We zullen opnieuw rond de wereld reizen; het zal er gewoon een beetje anders uitzien en zal iets complexer verlopen dan voordien. Vergeet dus zeker ook niet je geduld in te pakken en dan ben je klaar voor je vertrek! 

Aankomende evenementen

Vul alle velden in

Sluit
Contact
E-mail

Weet je al precies waar je naartoe wil reizen of heb je nog geen idee? Mail ons en wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag.

Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor je bericht. We gaan er snel mee aan de slag en laten je binnenkort iets weten. De wereld gaat weer beetje bij beetje open en veel reizigers zijn plannen aan het maken. Door deze drukte kan het iets langer duren voordat we je bericht kunnen beantwoorden.

Onze mails zijn ook gek op reizen, het kan daarom zijn dat ons antwoord in jouw spambox terecht zal komen. Hou die voor de zekerheid dus ook even in de gaten!

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

Afspraak maken

Ben je bezig met je volgende reis? Maak een afspraak met onze reisspecialisten om jouw droomreis samen te stellen. Onze winkel in Gent is open op afspraak van maandag tot vrijdag. Je kunt ook een video- of belafspraak plannen met een van onze reisspecialisten.

  • {{ officeOption }}
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor jouw aanvraag en interesse in een reis met ons. 

Een afspraak is pas definitief als wij jou hebben gecontacteerd met een uiteindelijke datum en tijdstip. 

We verheugen ons erop samen een toffe reis met jou samen te stellen! 

 

Let op! Onze mails zijn net als wij gek van reizen. Hou daarom ook je spam in de gaten.

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?